Cu totii am folosit cateva creioane in „cariera” de elev. Multi dintre noi inca folosim. Acum, iata, in loc sa aruncam ciotul ce ramane din creion dupa prea multe ascutiri, il putem folosi pentru ceva folositor, in continuare.
Creioanele sunt grozave! Ofera un anumit sentiment atunci cand atingi hartia cu ele, fie ca o faci pentru a-ti asterne cele mai intime ganduri, ori pentru niscaiva schite sau mazgalituri, desene, calcule… Cu precadere in scoala gimnaziala si in liceu, am consumat foarte multe creioane foarte repede si apoi am aruncat, bineinteles, cioturile ramase dupa consumare, cand nu mai puteam folosi creionul ajuns prea scurt pentru a putea fi manuit cu usurinta.
Un proiect studentesc al MIT numit Sprout, a creat un concept de creioane ce ofera o alternativa de reciclare a respectivelor creioane dupa ce acestea sunt consumate: le poti planta!
Fa rost de putin pamant moale si apuca-te de plantat
Fiecare creion Sprout prezinta in capatul de sus, acolo unde de obicei se gaseste guma de sters, o capsula ce contine seminte de diverse plante. Practic, folosesti creionul pana la epuizare, asa cum faci in mod normal si – atunci cand creionul ajunge sa fie doar un ciot greu de folosit – iei un mic recipient cu pamant moale si infigi ramasita creionului in pamant. In cateva zile, o planta nou-nouta va rasari din ramasitele creativitatii tale.
Initiativa din spatele acestor creioane spera ca prin incorporarea acestui aspect de plantare si reciclare, utilizatorul isi va dezvolta constiinta folosirii produselor regenerabile si in alte arii de activitate. Creioanele Sprout s-au bucurat de un foarte mare succes, depasind un milion de bucati vandute in numai un an de la lansare.
Mai multe informatii despre creioanele Sprout, despre initiativa si – bineinteles – posibilitati de achizitie, gasiti aici.