Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naționale București își reia activitatea după cinci ani, prezentând o reluare a spectacolului Flautul fermecat de W.A.Mozart, spectacol care a primit în anul 2012 Premiul pentru cel mai bun spectacol– secțiunea operă, Premiul pentru regia artistică, Premiul pentru rol principal feminin, Premiul pentru rol principal masculin în cadrul Galei Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii.
Reprezentația va avea loc duminică, 25 martie 2018, începând cu ora 11:00.
Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalității sale și muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învățăminte în care se confruntă adevărul și minciuna, curajul și lașitatea, Întunericul și Lumina, prietenia și trădarea.
Distribuția cuprinde foarte tineri artiști lirici selecționați în cadrul Studioului Experimental ”Ludovic Spiess” -Samuel Alper, Andreea Bălan, Dominic Cristea, Florin Mircea Ganea, Irina Ionescu, Ștefan Lamatic, Paul Lungu, Alexandra Moroiu, Ciprian Pahonea, Mădălina Radu, Cosmina Stancu, Amelia Stoicescu, Rodica Ștefan, Daniel Trandafir, Alin Trifu, LigiaTiponuț, AmaiaArrieta Vargas, Cristina Vasilache.
Realizatorii spectacolului: – Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie – invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranță, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspirație îi vor însoți în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naționale București va aduce ineditul în desfășurarea acțiunii, însoțind permanent personajele operei – mișcarea scenică Ileana Sora.
Opera în două acte Flautul fermecat a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular , în anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea „Lulu” de Liebeskind, publicată în colecţia de poveşti orientale Dschinnistan în 1786. Lucrarea este considerată cea mai bună creaţie a genuluisingspiel, operă comică de origine germană care în loc de recitativ (dialog cântat) foloseşte dialogul vorbit. „Flautul fermecat” este una dintre cele mai apreciate şi cântate opere din lume. Prima montare a fost regizată şi dirijată de compozitorul însuşi şi a avut un succes răsunător. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. În anul 1792,la un an de la premiera absolută, dar şi de la moartea lui Mozart, se sărbătoreau deja 100 de reprezentaţii.
Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.