Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Recenzie 50 de umbre ale lui Grey

Nuvela erotica de duzina, ce-a ajuns “virala”

   Nimic nu este mai intrigant decat o femeie careia ii place sa fie urmarita, palmuita si biciuita de un tanar si nemilos om de afaceri.

   Probabil ati auzit de cartea intitulata 50 Shades Of Grey. Daca nu, iata un scurt review al acesteia si de ce toata lumea vorbeste despre ea.

   Autorul cartii este o englezoaica, pe numele ei E. L. James. Lucrarea reprezinta prima carte dintr-o serie de trei si relateaza adancirea unei relatii “neortodoxe” dintre o proaspata absolventa de facultate si un tanar om de afaceri, pe numele lui Christian Grey.

50 shades fo grey

Intriga:

   In carte, protagonistei Anastasia Steele i se cere sa semneze un contract care ii ofera lui Grey control total asupra vietii ei, incluzand aici indeplinirea tuturor dorintelor barbatului, in dormitor. Grey este un adept al BDSM-ului, al bondage-ului si este sadic, ceea ce pentru Steele, virgina in acel moment, pare coplesitor.

   Socata, dar si infiorata de gusturile erotice neobisnuite ale lui Grey, Anastasia ezita. In ciuda succesului barbatului – afacerea multinationala, averea vasta, familia iubitoare – Grey este un om chinuit de demoni si consumat de nevoia de a controla. Atunci cand cuplul se avanta intr-o relatie provocatoare si pasionala, Anastasia descopera secretele ascunse ale lui Christian Grey, dar isi exploreaza si propriile dorinte “intunecate”.

Despre 50 Shades Of Grey:

   Prima carte a seriei a fost lansata ca un e-book, apoi tiparita la cerere. Aproape instantaneu, cartea a dobandit o popularitate imensa in randul femeilor din intreaga lume. Cititorii gasesc aceasta carte extrem de captivanta, iar natura perversa a romanului a atras cititori de numarul milioanelor, pe tot mapamondul.

   The Telegraph, spre exemplu, scria ca intrigile sexuale din 50 Shades Of Grey vor fi discutate printre cititoarele cartii multi ani de-acum incolo. Mai mult, cartea nu reprezinta doar un fenomen al momentului, ci merita lecturata, lucrarea fiind pe cat de surprinzatoare, pe atat de captivanta.

   De asemenea, exista si numeroase recenzii pozitive ale cititorilor, multi afirmand ca multumita acestei carti, viata lor sexuala s-a imbunatatit considerabil, acestia reusind sa-si exploreze si mai mult sexualitatea impreuna cu partenerii, Se simt mai liberi in a descoperi lucruri noi, atat emotional cat si sexual. Si asta, pare-se, este aplicabil ambelor sexe.

   Erotica si amuzanta, trilogia 50 Shades of Grey reprezinta o poveste interesanta doar pentru ca depaseste niste tabuu-uri si scoate cititorii din zona de confort. Atat si nimic mai mult. Cartea este departe de a nuanta BDSM-ul ca stil de viata (intima), adeseori gresind prin validarea abuzului, descrierea eronata a anumitor tehnici samd. Nuvela este idilica, tipica unei carti de duzina: el bogat, ea naiva. El increzator, dar vesnic neferici ca nu-si gaseste demoni cu care sa se joace-ai lui, ea neprihanita si dornica de-a “se simti femeie”.

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Comments
  • Laura

    Rar mi s-a intamplat sa citesc o carte atat de proasta! Lasand la o parte scenele erotice (atratie universala, pare-se!), din roman nu mai ramane nimic.

    P.S. observtie: E.L.James este autoare (nu ca asta ar fi o scuza) :)

    18 feb., 2014
Post a Comment

You don't have permission to register