Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Vlaicu Voda Teatrul Excelsior Raftul cu idei

Vlaicu Voda vine în Piata Constitutiei!

   Primaria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, organizeaza unul dintre cele mai asteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri: Vlaicu Voda de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru. Spectacolul face parte dintr-o productie-eveniment care îsi propune sa readuca la viata satul medieval românesc si obiceiurile sale specifice. Evenimentul se desfasoara în Piata Constitutiei din Bucuresti, în perioadele 8 – 10 iunie si 22 – 26 august 2018, între orele 10:00 si 22:30.

   Publicul de astazi va avea ocazia sa descopere cum se traia în tara noastra în secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Voda (Vladislav I), domn al Tarii Românesti între 1364 si cca. 1377. Lumea satului medieval îsi va deschide portile în plin centru al Capitalei, iar publicul este invitat sa îi descopere muzica, dansurile, savuroasele mâncaruri si licori traditionale, precum si activitatile mestesugaresti stravechi – toate, într-o adevarata lectie de istorie interactiva. Aceasta calatorie senzoriala în timpuri îndepartate va prefata spectacolul Vlaicu Voda, care va începe la ora 21:00.

   Satul medieval construit în marime naturala va evoca, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum sase veacuri. Noua case, opt turnuri de aparare, patru ateliere de mestesugari, un han si o biserica (interpretare dupa biserica Sân Nicoara, Curtea de Arges), sute de costume si masti populare, zeci de muzicieni (instrumentisti, cor si ansamblu arhaic), alaturi de sateni, strajeri, calareti, mestesugari (olari, pielari, sculptori în lemn si tesatoare) vor reconstitui, exact ca odinioara, atmosfera tipic medievala. Publicul de astazi va avea astfel sansa unica de a patrunde dincolo de povestea desprinsa din paginile istoriei si de a-i întelege sensurile profunde.

   Primaria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, propune, astfel, o experienta revelatoare pentru toate generatiile: super-productia Vlaicu Voda. Evenimentul se adreseaza publicului de toate vârstele – de la copii pâna la bunici –, oferind fiecarui spectator în parte ocazia de a cunoaste istoria într-un mod cât se poate de personal: de la descoperirea traditiilor si obiceiurilor satului medieval la rememorarea nostalgica a timpurilor îndepartate. Mai mult decât atât, nu trebuie sa uitam ca tinerii de astazi sunt adultii de mâine – cei care pot înfaptui în viitor ceea ce în prezent pare doar un ideal. De aceea, Teatrul EXCELSIOR îsi desfasoara activitatea sub deviza Azi e Mâine.

Intrarea publicului în satul medieval este libera, iar accesul la spectacolul Vlaicu Voda se va face pe baza de rezervare.

   Detaliile suplimentare privind programul evenimentului si accesul publicului vor fi disponibile în curând, pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, https://www.teatrul-excelsior.ro, si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register