Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

La Traviata opera Raftul cu idei Verdi

Tenorul Remus Alazaroae invitat în spectacolul – La Traviata – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta miercuri, 27 iunie, începând cu ora 18:30 spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi în regia si miscarea scenica a lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

   Spectacolul readuce în atentia publicului povestea emotionanta a unei curtezane care a trait în Parisul primei jumatati a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis si care a marcat existenta unor artisti precum compozitorul Franz Liszt si scriitorul AlexandreDumas-fiul. Acesta din urma, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muza pentru celebrul sau roman „Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursa de inspiratie pentru opera sa, La Traviata, a carei prima reprezentatie la Bucuresti a a avut loc în anul 1856, la câtiva ani de la premiera mondiala de la Teatrul La Fenice din Venetia.

   Regizorul Paul Curran propune o montare neconventionala si provocatoare care transpune actiunea povestii din Parisul anului 1700, asa cum apare în libretul operei. Conceptul regizoral urmareste detaliile-cheie ale povestii Traviatei, în special contrastul dintre conservatorismul aparent si pomiscuitatea tacita, care îi confera savoare dramatica.

   Paul Curran despre La Traviata de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca, pentru vremea aceea, Verdi scria o opera moderna. Tema operei era foarte populara în epoca, dar în acelasi timp…periculoasa. În alta ordine de idei, drama consta într-o poveste pe care fiecare dintre noi poate s-o înteleaga, este povestea unei femei în dizgratie. Credeti ca toata aceasta poveste are sanse sa se întâmple în realitate? Desigur. Ar trebui o femeie sa fie pusa într-o situatie atât de îngrozitoare din cauza societatii? Eu nu cred asta. Dar tocmai acest aspect o face atât de interesanta pentru mine si mai ales toti putem sa gasim ceva în ea din noi însine, putem gasi ceva similar în noi din anumite fragmente ale povestii din La Traviata.”

Pentru acesta reprezentatie publicul spectator îl va putea urmari pe tenorul Remus Alazaroae în rolul lui Alfredo Germont.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register