Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

opera Nabucco Verdi

Soprana Dragana Radakovic si baritonul Mauro Bonfanti, invitati in Nabucco de pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezintă joi, 18 octombrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul Nabucco de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, scenografia George Dorosenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.  Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator îi va putea urmari pe soprana Dragana Radakovic  în rolul Abigaille si pe baritonul Mauro Bonfanti în rolul Nabucco.

 

(Imagine: Ana Constantinescu / Opera Nationala Bucuresti ; Montaj : Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Spectacolul Nabucco de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creatii din istoria Operei Nationale Bucuresti. Pentru aceasta productie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciati creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obisnuit sa lucreze cu ansambluri mari, a reusit sa dea o personalitatea deosebita Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul sau în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, executa simultan aceleasi miscari, ca o singura fiinta, are aceleasi aspiratii si sentimente ca o personalitate distincta. Pe de alta parte, solistii ca reprezentanti ai ideilor pe care le transmite opera, sunt în majoritatea timpului statici, ca niste statui impunatoare, ca niste masti care declama, ca niste masinarii simtitoare. Cadrul scenografic creat de George Dorosenco, desi alcatuit din elemente de decor simple, dar uriase, exprima megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor.

   Premiera operei pe scena bucuresteana în luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revolutionar din partea artistilor de atunci ce a reusit sa transceada în timp, ramânând în repertoriu vreme de 30 de ani. Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc joi, 25 noiembrie 2018, începând cu ora 18:30.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register