Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Sarbatori la Nottara

Sarbatori la Nottara

Comunicat de presă: Sărbători la Nottara

   De zece ani, în ajunul Sărbătorilor de Iarnă, Nottara organizează evenimente care au menirea de a-i aduce laolaltă pe angajații teatrului și pe spectatorii cei mai fideli, personalități culturale, jurnaliști, apropiați ai instituției.

   Și totuși, de astă dată, Sărbătorile au o semnificație aparte. Dacă, în 2015, Crăciunul Teatrului Nottara a stat sub semnul crâncen al plecării, pe termen nedefinit, din sediul de pe Bd Magheru nr. 20, în acest an, el va sta sub semnul bucuriei de a fi din nou acasă, jucând, aproape zilnic, în cele două săli de spectacole.

   Mai  mult, cu acest prilej, dorim să punctăm și cei 70 de ani de la inaugurarea imobilului în care își desfășoară activitatea teatrul de pe bulevard.

    Prin urmare, familia Teatrului Nottara vă invită la un CRĂCIUN, ACASĂ, cu brad, colinde și spectacole pline de emoție:

   Miercuri, 21 decembrie, de la ora 11:00, la Sala George Constantin, elevii Liceului Tehnologic Special Beethoven din Craiova vor prezenta, cu toată disponibilitatea și veselia adolescenţei, spectacolul Fulgi de zăpadă. Aflându-se pentru prima dată pe o scenă profesionistă bucureșteană, ei doresc să ne aducă bucurie, speranță și desfătarea Sărbătorilor. Să-i întâmpinăm cu generozitate!

   Tot miercuri, de ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu, GRIGORE LEȘE și ceata de colindători din Titești, județul Vâlcea, vor susține concertul Așteptând Crăciunul. Cântul marelui rapsod ne îmbogățește cu noblețea trecutului, ne cheamă înapoi la esențe, la „rosturile adânci ale vieții”.  Programul include cântece de stea, colinde și alte melodii din repertoriul tradițional al Sărbătorilor de iarnă, special alese pentru ca, în seara în care „se deschid cerurile”, locul să fie curat, timpul, bun și sufletul, primenit.

   Putem încununa această sărbătoare a bucuriei cu spectacolul de la Teatrul Nottara. Acolo voi avea alături de mine instrumentişti talentaţi, Maria Chifu, la fagot, şi Mihaela Prieten, soprană. Vom cânta colinde tradiţionale, populare, cântece folclorice, dar nu-i vom uita pe Chopin, Bach, Enescu sau alţii. Toţi vor fi într-unul! Vin cu deosebită plăcere la Nottara, care este un teatru cu artişti de valoare, care aduc atâta bucurie oamenilor. Actorii teatrului contribuie la prosperitatea noastră spirituală. Joacă mereu cu bucurie. Ei au un scop nobil, aduc evlavie, blândeţe, sunt purtători de lumină chiar şi pe cea mai întunecată scenă declară Grigore Leșe.

   Seara va continua în foaierul mare al teatrului cu lansarea unui volum colectiv realizat de 213 autori, sugestiv intitulat BULINIADA. Cartea cuprinde povestea celor zece luni de „bejenie” a Teatrului Nottara, obligat, la sfârșitul anului trecut, să-și suspende spectacolele la sediu și să joace în locuri adeseori nepotrivite. Cei mai mulți autori vor fi prezenți pentru a oferi autografe și pentru a ciocni un pahar cu vin alături de spectatori. (Cartea poate fi achiziționată la Agenția de bilete a teatrului, la prețul simbolic de 13 lei.)

   Joi, 22 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu: Teatrul Nottara și Asociația SmartArt le propun părinţilor, copiilor şi bunicilor să petreacă, împreună cu All’s Choir & Ballet, Crăciunul, altfel, în ritmurile colindelor de la noi şi de pe alte meleaguri, cu un bonus pe măsură: Desenele copilăriei, totul petrecându-se sub deviza: Lăsați toată grija cea lumească și veniți să ne bucurăm împreună de 1001 EMOȚII ÎNTR-O SINGURĂ SEARĂ!

   Parafrazându-l pe Grigore Leșe, vă invităm alături de noi la toate aceste evenimente artistice, pentru a vă bucura ochii și a vă lumina sufletele!

   Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului, din Bd Magheru 20, precum și online.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register