Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Ingmar Lazar. Imblanzitorul de piane

RECITALURI DE PIAN INGMAR LAZAR

PRODIGIOSUL INGMAR LAZAR VA SUSTINE DOUA RECITALURI DE PIAN cu ocazia celebrarii a 80 de ani ai Institutului Francez

Comunicat de presa

   Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de la infiintarea Institutului Francez din Romania, prodigiosul pianist Ingmar Lazar va veni in Romania pentru a sustine doua recitaluri de pian. Primul va avea loc in sala Elvire Popesco, la numarul 77, bulevardul Dacia, cu ocazia evenimentului «Seara Partenerilor», sambata 23 ianuarie 2016, incepand cu ora 18.00. Al doilea recital, deschis publicului, este gazduit de catre Ateneul Roman si se va desfasura a doua zi, duminica 24 ianuarie, la ora 19.00.

   Tanarul pianist francez, nascut din parinti de origine romana, se intoarce la Bucuresti, la sapte ani dupa ce a tinut un concert la Sala Radio, in calitate de solist al Orchestrei Camerei Radio. In urma acestui concert, compozitorul Doru Popovici a declarat ca avem de-a face cu un «adolescent genial», comparandu-l cu marele maestru Dinu Lipatti. Va fi o ocazie unica de a-l reasculta pe castigatorul premiului pentru pian la Festivalul de muzica clasica Verbier din Elvetia din anul 2013.

   Nascut in 1993, Ingmar Lazar nu este altul decat nepotul lui Marie-Mayence Gibani, care a fost ultima eleva a lui Constantin Brancusi. Acesta incepe cursurile de pian la varsta de 5 ani si reuseste, un an mai tarziu, sa realizeze prima sa interpretare muzicala in public la renumita Sala Gaveau din Paris. In anul 2003, la doar 10 ani, este recompensat cu premiul intai la concursul internațional EPTA din Namur, iar in 2008 castiga consursul «les C.I.M. de Val-d’Isere».

   In cei 80 de ani de activitate, unul dintre obiectivele pe care si le-a propus Institutul Francez din Romania a fost promovarea culturii prin intermediul unor artisti de exceptie, care simbolizeaza puntea dintre Franta si Romania si intruchipeaza legatura puternica dintre cele doua tari. Ingmar Lazar este, cu siguranta, unul dintre acestia.

   Cele doua concerte sunt organizate de catre Institutul Francez, Societatea Muzicala si Filarmonica George Enescu, partener Radio Romania Muzical.

   Informațiile referitoare la concertul de duminica seara sunt disponibile pe site-ul Filarmonicii George Enescu. Pentru orice alta informatie, puteti lua legatura prin e-mai, la adresa:  alexandru.popovici@institutfrancais.ro

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register