Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Madama Butterfly opera Raftul cu idei ONB

Povestea lui Cio-Cio-San revine în ‘ Madama Butterfly ‘ în luna aprilie pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 11 aprilie 2019, ora 18:30 spectacolul Madama Butterfly de Giacomo Puccini, regia Jean Ranzescu. Regia Jean Ranzescu, decor Theodor Kiriakoff Suruceanu, costume Elena Feodorov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

(Video: Opera Nationala Bucuresti)

   Puccini considera Madama Butterfly drept cea mai „tehnica” opera a sa, probabil datorita preocuparii excesive de a-si modifica stilul componistic conform subiectului exotic. Premiera mondiala a operei, la Milano, în februarie 1904, n-a produs efectul scontat asupra publicului. Puccini a revizuit partitura, iar patru luni mai tarziu opera a fost prezentata din nou, de data aceasta cu succes. „Este cea mai fina opera pe care am scris-o”, spunea compozitorul. Versiunea productiei de la Paris, din 1906, cu toate revizuirile ulterioare, este cea pe care o poate admira publicul astazi.

   În Romania, Madama Butterfly a fost prezenta pe scenele bucurestene la putin timp dupa premiera mondiala, ceea ce dovedeste înca o data faptul ca trupa lirica romana era la curent cu toate compozitiile noi ale vremii. Timp de zeci de ani „Madama Butterfly” a fost prezenta în repertoriul Operei Nationale Bucuresti, cu distributii de valoare în care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din Romania.  

   Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezinta consecintele unui devotament fara margini. Iubirea dintre Cio-Cio-San si Pinkerton, un ofiter din marina americana, are un deznodamant tragic cand barbatul se întoarce acasa cu o alta femeie. Cum nu poate suporta durerea si dezonoarea, Cio-Cio-San se sinucide cu sabia tatalui sau, potrivit traditiei.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00). Urmatoarea reprezentatie va avea loc sambata, 11 mai, începand cu ora 18:30.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register