Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Picnic Poetic ? Haikunoi 2016

Picnic Poetic – Haikunoi 2016

Picnic Poetic – Haikunoi 2016

Comunicat de Presa

   TINERII FRANCOFONI SE PREGATESC SA SARBATOREASCA LUNA FRANCOFONIEI in cadrul evenimentului „Picnic Poetic – Haikunoi 2016”

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul primei editii de anul trecut, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania se pregatesc de o noua campanie „Picnic Poetic – Haikunoi”. Cu acest prilej, evenimentul se va desfasura in 54 de locatii simultan, vineri 18 martie, in intervalul orar 12.00 – 14.00. Pe toata aceasta durata, participantii vor avea ocazia de a lua parte la activitatile propuse de catre organizatori, publicandu-si creatiile poetice pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe cea personala, adaugand hashtag-ul #Haikunoi2016.

   Pentru a sarbatori Luna Francofoniei, acest eveniment de mare amploare isi propune promovarea limbii franceze si a multilingvismului intr-o atmosfera de convivialitate la care vor lua parte tinerii francofoni, corpul didactic, dar si personalitati marcante din lumea diplomatiei, cea institutionala, sau din sfera afacerilor. Pe langa faptul ca este un moment prielnic pentru a impartasi creatii poetice in franceza pe retelele sociale, aceasta intalnire isi propune sa aduca laolalta toti reprezentantii francofoniei din Romania.

   Evenimentul va fi deschis la Bucuresti de catre Ambasadorul Frantei in Romania, E.S. Domnul François Saint-Paul, care va fi prezent alaturi de elevii liceului Ion Creanga in prima parte a programului, pentru ca apoi sa incheie aceasta intalnire a francofoniei in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, alaturi de rectorul institutiei academice, Domnul Sorin Cimpeanu. In acelasi timp, directorul Institutului Francez din Romania, Domnul Christophe Gigaudaut va inaugura aceasta editie in prezenta studentilor din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.

   In Bucuresti, publicul larg poate lua parte la picnicul francofon poetic fie la Casa Universitarilor, fie la libraria franceza Kyralina in intervalul orar susmentionat. Totodata, evenimentul va avea loc in marea parte a oraselor din Romania, unde institutiile organizatoare vor beneficia de prezenta mai multor Ambasadori francofoni sau francofili, dar si a unor reprezentanti ai organizatiilor francofone multilaterale. Amploarea evenimentului va depasi granitele nationale, cu ocazia prezentei Ambasadorului Romaniei in Franta, E.S. Domnul Luca Niculescu, la liceul Louis-le-Grand din Paris.

   Conform dictionarului Larousse, un haïku este „o scurta poezie de saptesprazece silabe, care este compusa din trei versuri (respectiv din 5, 7 si 5 silabe); in general, haïku-ul evoca un peisaj sau o stare de spirit”. Principiul picnicului poetic consta in conceperea poemelor in limba franceza, iar constrangerile de redactare variaza in functie de varsta si cunostiintele fiecarui participant. Tototdata, aceste reguli de stil nu trebuie sa limiteze nicidecum libertatea de exprimare si alegerea temelor care vor fi abordate de catre tinerii creatori.

   Pentru a lua parte la eveniment, precum si pentru a regasi lista completa a locatiilor si a participantilor, accesati pagina de Facebook sau pagina Twitter.

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register