Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Expozitie PIERRE ALECHINSKY SI SCRIITORII

Expozitie PIERRE ALECHINSKY SI SCRIITORII la MNAR, 28 septembrie 2016 – 31 ianuarie 2017

Expozitie PIERRE ALECHINSKY SI SCRIITORII la MNAR, 28 septembrie 2016 – 31 ianuarie 2017

Comunicat de Presa

   Muzeul National de Arta al Romaniei, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louvière anunta deschiderea expozitiei de grafica Pierre Alechinsky si scriitorii.

   In fiecare an, incepand din 2002, Muzeul National de Arta al Romaniei a gazduit in spatiile sale cate o expozitie realizata in colaborare cu o institutie culturala din Valonia-Bruxelles. Anul acesta, Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louvière ne propune o incursiune in universul creatiei lui Pierre Alechinsky, printr-o selectie de lucrari rezultate din colaborarea cu scriitori precum Michel Butor, Eugène Ionesco, François Nourissier sau Emil Cioran.

   Expozitia Pierre Alechinsky si scriitorii aduce in prim-plan opera unui artist de incontestabila anvergura internationala, problematizata din unghiul imagine – text. Este vorba de un numar de 66 de opere de grafica – ilustratie de carte, afis, gravura – realizate in intervalul 1967-2007 si configurate in jurul raportarii sale, deopotriva artistice si intelectuale, la operele unor scriitori consacrati.

   Nascut la Bruxelles in 1927, Pierre Alechinsky s-a specializat in ilustratia de carte, studiind tipografia, fotografia si tehnicile de imprimare la Scoala nationala superioara de Arhitectura si Arte vizuale din La Cambre (Bruxelles). Este unul dintre reprezentantii majori ai artei belgiene de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dincolo de colaborarea din anii 1949-1951 cu faimoasa grupare internationala CoBra, Pierre Alechinsky s-a impus in arta contemporana a ultimei jumatati de secol ca artist complex – pictor, grafician, poet – preocupat de relatia intima dintre forma, configuratie, semn si grafem.

   Expozitia dedicata lui Pierre Alechinsky, care va implini 89 de ani pe 19 octombrie, este organizata de Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louvière si Muzeul National de Arta al Romaniei in cadrul Programului de cooperare intre Valonia-Bruxelles si Romania.

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register