Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

11.1/Echopoint by DramaStock

11.1/Echopoint

Ecoul unui vis

   Suntem prizonierii unei realitati terne. Avem o viata ca oricare alta, banala, repetitiva. Mergem la munca, mancam, dormim, interactionam cu realitatile, terne si ele, ale celorlalti.

   Dar totul se schimba dramatic atunci cand ne indragostim. De ceea ce facem, de o persoana, de un vis, de o idee. Filtram lumea prin alti ochi, ai frumusetii si sensibilitatii, iar ea se schimba alaturi si odata cu noi.

   Intr-un plic / mapa de presa etichetat FRAGILE, am descoperit visul lui Sebastian Marina, regizorul spectacolului 11.1/Echopoint. Am desfacut cu delicatete nodurile sforii care l-a protejat pana cand a fost pregatit sa tina piept lumii terne. Adica aproape un an. Pentru ca visurile sunt eterice la inceput, fragile pana isi gasesc avantul. To be handled with care.

   11.1/Echopoint este un vis nascut dintr-un coup de foudre, la intalnirea lui Seba cu textele din antologia Echo Point, apartinand dramaturgului american Rajiv Joseph, finalist al premiului Pulitzer in 2010.

   Ca orice vis demn de luat in seama, parea la inceput o mare nebunie. Dar au venit rand pe rand confirmarile, incurajarile si sincronicitatile fericite. DA-ul primordial, cel al autorului. Prietenii personali, apoi cei artistici, au spus si ei DA. Asa ajungem la echipa de debut a proiectului, formata din 28 de artisti din toata tara, cu specializari complementare si experienta consistenta in ale teatrului. Echipa care a ales Bucurestiul drept prim EchoPoint pe harta spectacolelor sale.

11.1/Echopoint by DramaStock

   Si, creme de la creme pentru o iubitoare a Bucurestiului de alta data (ca subsemnata), DramaStock intentioneaza sa contribuie, prin parteneriatul cu echipa Calup, la reintegrarea in peisajul urban si artistic actual a caselor de poveste, abandonate in trecut.

   Prima dintre ele va fi Thomas Masaryk 25, dar cum 11.1/Echopoint este un spectacol itinerant si din acest punct de vedere, nu va fi si ultima.

   Spectatorul este invitat sa urmeze un traseu labirintic prin cele 11 camere ale casei si prin momente de viata ale personajelor din ele. Un act voyeuristic cu valente introspective, o evadare din cotidianul personal in cotidianul celorlalti, o pierdere si o regasire de sine in acelasi timp. Un spectacol-joc de gasire a semnificatiei, de completare a unui puzzle personal, cu rezultat diferit pentru fiecare spectator in parte.

11.1/Echopoint by DramaStock

   11.1/Echopoint este pregatit sa-si intalneasca spectatorii. I-am simtit hotararea si dorinta nerabdatoare in emotia noilor mei prieteni de la DramaStock. Carora le transmit un mesaj-urare, scris pe fata plicului in care mi-au incredintat visul lor. Daca devin specialisti in visuri implinite, vor urma mereu altele, mai frumoase, mai indraznete. Carora le voi fi spectator.

11.1/Echopoint by DramaStock

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register