Luni, 11 Ianuarie, ora 20:00
- OMUL CU O SINGURĂ ARIPĂ
de Matei Vișniec
Cu: Dana Roman, Cora Manole, Martina Voicu, Diana Simulescu, Cosmin Ferenț, Dana Gherase, Dana Badiu, Dragoș Simion, Bianca Durdui, Iulian Babulea, Bogdan Stroe, Natalia Russ, Diana Dumbravă, Sami Al Tawel, Larissa Săndulescu
Regia: Cristian Bajora
Intrarea libera.
Destinul poetic al unui om cu însușiri deosebite, îmbrăcat în hainele teatrului burlesc, care delectează prin bogăția și culoarea personajelor sale.
Omul cu o singură aripă aduce pe scenă 15 actori, care jonglează cu peste 20 de roluri pentru a da viață unei povești de viață ieșită din comun. Într-o lume a oamenilor fără aripi se naște un ”prinț” cu o aripă în locul brațului drept. Un om mereu aflat între bine și rău, frumos și urât, geniu și mediocritate, măreție și insignifianță. Nu poate să zboare, dar nu poate nici să muncească. Într-o lume ”normală”, darul său ceresc devine un dezavantaj în drumul desăvârșirii.
Spectacolul vorbește despre destinul singuratic al celor care nu se încadrează în tiparele unei societăți conformiste. Aerul meditativ și filosofic al piesei este ambalat într-o formă savuroasă de spectacol care îmbină comedia cu realitatea unei vieți trăite altfel.
Omul cu o singură aripă este un spectacol despre oamenii diferiți, speciali.
Fascinația acestei însușiri naturale deosebite trezește interesul și simțul proprietății în femei și politicieni deopotrivă, care își doresc să se asocieze și să profite de minunea omului-pasăre. Căutat de poliția franceză pentru a fi numit simbol național al Franței ”purificate”, fiind ținta curiozităților bolnave ale lumii ”normale”, Omul cu o singură aripă nu-și găsește locul nicăieri și caută să se ascundă. Ajunge astfel să trăiască într-un ghetou populat de boschetari, încercând să-și amintească scopul căderii sale din cer. Totuși, cineva îl caută. Cineva care probabil îi cunoaște misiunea. Perechea lui.
Există două tipuri de oameni: unii strălucesc, iar alții nu. Iar Omul cu o singură aripă este un spectacol cu nuanțe misterioase care ridică problema scopului pe care îl avem fiecare dintre noi în lume: despre urma pe care reușim sau nu să o lăsăm prin existența noastră, despre lumina pe care o avem sau nu, despre atașament și detașare, rădăcini sociale și marginalizare, diferență și subiectivitate.
„Voi nu ştiţi cum e să ai o singură aripă. Nici măcar tu, care te uiţi acum la mine compătimindu-mă. Îngerii râd de mine, iar eu ma pierd în râsetele lor fricos şi mândru.”
Marti, 12 Ianuarie, ora 20:00
- LUV
de Murray Schisgal
Cu: Alexandru Minculescu, Maria Popovici, Alexandru Banciu
Regia: Iulia Grigoriu
Bilet: 30 lei
O comedie sclipitoare despre oameni dezorientați.
Trei actori și un hit de pe Broadway. În 1967 LUV, piesa scrisă de Murray Schisgal, făcea furori pe Broadway și se juca într-un spațiu total neconvețional – pe pasarela pietonală a unui pod din New York. Această comedie a alineării a fost prima oară regizată de Mike Nichols, iar actorul câștigător de Oscar Alan Arkin juca rolul lui bărbatului care dorea să scape de oboseala vieții și să se arunce de pe pod.
De data aceasta, LUV se joacă pe un alt pod, într-o casă cu aer interbelic, iar comedia se construiește pe măsură ce dramele celor trei ”neînțeleși” aflați pe pod devin din ce în ce mai puternice.
LUV este un spectacol despre oameni dezorientați și modul lor de a trăi totul din plin.
Pe podul unde oamenii vin să-și încheie socotelile cu viața se reîntâlnesc doi vechi colegi de liceu, Harry – un ratat și Milt – un om ”de succes”, cărora li se alătură soția celui din urmă, Ellen – o femeie obosită de o căsnicie consumată. Astfel se naște un triunghi conjugal bolnăvicios, în care Milt își aranjează soția ca să i-o ofere cadou acestui vechi prieten. Cert e că oricum se nasc sau se destramă relațiile de iubire, cei trei ajung să fie foare nefericiți, iar odată cu agonia lor crește și bucuria ta, a spectatorului, pentru că totul devine delicios de amuzant.
Un triunghi al căutărilor, o farsă absurdă și comică a vieții, care te delectează cu un spectacol realizat după rețeta americană.
Miercuri, 13 Ianuarie, ora 20:00
- OMUL DE ZAPADA
De Greg MacArthur
Cu: Laura Voicu, Alex Vlad, Dana Stinga, Paul Alexandru, Cristi Neacsu
Regia: Felix Crainicu
Bilet: 30 lei
“Omul de zapada” este o comedie dura despre felul in care noi toti uitam de copilul din interiorul nostru. Despre relatii sterile, falsitate si mastile pe care ni le asezam pe chip intr-o societate lipsita de autentic. Sa inchiriezi filme porno adolescentilor care traiesc pe un ghetar este o activitate la fel de buna ca oricare alta. Denver vrea sa isi extinda afacerea, Marjorie are nevoie de iubire, iar Jude este confuz din punct de vedere sexual. Problemele apar atunci cand o descoperire uluitoare le tulbura existentele. Kim vine sa aduca rezolvarea, dar nu reuseste decat sa incurce totul si mai mult.
Joi, 14 Ianuarie, ora 20:00
- BLACK FRIDAY LOVE – comedie romantică
Cu: Paul Alexandru, Ioana Chelmuș, Florin Frățilă, Andreea Stafie, Alex Vlad și Bianca Mateescu.
Regia: Cristian Bajora
Regia Tehnică: Bogdan Ionescu
Bilet: 30 lei
Ești în căutarea iubirii. Cum procedezi? Ești așteptat la supermarket cu noutăți, oferte și reduceri la DRAGOSTE! Într-o obișnuită zi de vineri, când vei ieși să-ți cumperi pâine și lapte, îți vei izbi căruciorul de viitoare, actuale sau foste iubiri… În același timp, într-o realitate paralelă, mai multe povești de iubire se vor naște sau se vor stinge din aceleași motive ordinare care te-au făcut și pe tine să iubești sau să urăști cu toată puterea. Black Friday Love vorbește despre dragostea în vremea supermarketului, când există atâtea posibilități încât e mai ușor să arunci la gunoi decât să repari ce-a ieșit prost și s-o iei de la capăt. Probabil singurul spectacol despre dragoste, care reușește să se lipsească de siropoșenii și să-ți prezinte povești de iubire reale, comice și dulci-amărui. O mostră de Broadway adusă în centrul Bucureștiului!
Vineri, 15 Ianuarie, ora 21:00
- STAND UP COMEDY
Cu Alexandru Minculescu, Maria Popovici, Florin Frațilă, Alexandru Banciu \
Durată: 1h30
Intrare 20 lei
Mincu sau Alexandru Minculescu (după cum îi spun prietenii) este macho-ul grupului, acesta dominând scena prin glumele sale care surprind perfect esența umorului masculin. Fiind genul nerdish, comicul acestuia se bazează pe asocieri fericite care-i surprind pe bărbați atunci când sunt la menstruație sau pe șmecherașii de cartier când participă la un eveniment cultural.
A durut un pic atunci când s-a urcat prima dată pe scenă, dar după aceea a început să îi placă din ce în ce mai mult! Maria Popovici este prima doamnă curajoasă a stand-up-ului românesc, un simbol reprezentativ al umorului femeiesc. Încearcând să facă dreptate și să echilibreze balanța care atârnă greu din cauza glumelor misogine ale colegilor de breaslă, aceasta cucerește publicul printr-o serie de glume care izvorăsc din adânca și inocenta judecată feminină. Câștigătoare a primei ediții a Open Mic Contest organizată de Club 99 din București, Maria a demonstrat că publicul de comedie tânjește după glume cu parfum de femeie.
Florin Frățilă e tipul simpatic de la serialul online de comedie 10lucruri. Actor șarmant cu succes la dame bine, Florin este un badass boy, un băiat de cartier născut și crescut pe străzile din București. Umorul său se bazează pe înfățișarea dură și pe detaliile biografice care-ți vor părea incredibile și amuzante în același timp.
Sambata, 16 Ianuarie, ora 19:00
- ORCHESTRA TITANIC
de Hristo Boytchev, traducerea Diana Bulboacă
Cu: Alexandru Banciu, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu
Video mapping: Daniel Ionescu
Regia si scenografia: Florin Frățilă
Bilet: 30 lei
MOTTO: Iluzia este unul dintre cele mai puternice motivații ale omului – îi dă putere să meargă mai departe.
O nouă producție de top a Teatrului În Culise, Orchestra Titanic este, exact așa cum îi spune și autorul Hristo Boytchev, o comedie despre speranta. Un spectacol complet, unde teatrul se îmbină cu tehnologia, proiecțiile de video mapping adăugând un plus de prospețime montării.
Scriitorul de origine bulgară este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani, piesele acestuia fiind montate pe scenele din întreaga lume (în peste 40 de țări din cele cinci continente). Pe plan internațional, din distribuția spectacolului a făcut parte și actorul scoțian John Hannah, pe care l-ați văzut în „Patru nunți și o înmormântare”, „Spartacus” sau „Mumia”.
Orchestra Titanic este un spectacol despre vis și speranță.
Povestea: Atunci când Titanicul se scufunda, iar pasagerii se îmbulzeau frenetic în bărcile de salvare, orchestra de pe vas interpreta un ultim cântec: „Mai aproape de Dumnezeu”. Acest moment istoric îl inspiră pe Boytchev, care transformă povestea trupei într-o metaforă pentru viața și existența umană, spunând că încă de când te naști ești ocupat să mori. Iar ca să supraviețuiești acestei pedepse trebuie să găsești modalitatea prin care să uiți de realitatea dură, să-ți păstrezi calmul și să mergi mai departe…
Orchestra Titanic spune povestea a patru cerșetori care reușesc să pună în aplicare cel mai mare truc al tuturor timpurilor. După o viață trăită pe un peron, așteptând un tren al schimbării care nu mai vine și înecându-și durerile în alcool, vagabonzii descoperă un mare secret care le curmă toate suferințele.
“Prima oară am luat contact cu acest text atunci când mi-am dat lucrarea de licență. Am câștigat mai multe premii – pentru cel mai bun spectacol, pentru cel mai bun actori – și mi-a rămas în suflet experiența de pe scenă. Așa că aceasta a fost prima opține atunci când mi-am propus să regizez. Orchestra Titanic reprezintă un examen de maturitate al acestui grup de actori, care au deja sute de reprezentații în spate. Mi-au depășit toate așteptările, iar un astfel de spectacol ar confirma pe orice scenă. Subiectul propus este fascinant – evadarea din propria-ți lume, din propria-ți capcana pe care mintea sau chiar viața însăși ți-o pune și te blochează într-o așteptare teribilă. Este un fel de enciclopedie plină cu aforisme, care adună gândurile unor oameni politici celebri, filosofi sau psihologi și practic oricine vede spectacolul trebuie să plece îngândurat acasă.” (Florin Frățilă)
Sambata, 16 Ianuarie, ora 21:30
- CLINICA SINUCIGAȘILOR
De Gabriela Mihalache
Cu: Maria Popovici, Grațiela Popa, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Alex Vlad, Alexandru Banciu, Andreea Stafie
Regia: Cristian Bajora
Tehnic: Bogdan Ionescu
Bilet: 30 lei
MOTTO: Nu poti muri decat atunci cand ai trait cu adevarat – asa ca traieste-ti clipa!
Un spectacol care doreste sa-ti reaminteasca ca speranta nu moare niciodata. O comedie despre realitatea gri care ne acaparează uneori viețile, o expunere sinceră a celor mai intime gânduri.. chiar de pe marginea prapastiei.
Cine-ar fi crezut ca sinuciderea poate fi motiv de comedie?
Clinica Sinucigasilor este locul care iti garanteaza ca vei scapa de toate nelinistile, problemele si angoasele existentiale prin plecarea spre o lume mai buna. In sala de asteptare a clinicii se reunesc patru personaje savuroase, care ajung sa vorbeasca despre iubire si absolut, limite interioare, cautarea fericirii si nevoia de a fi apreciat. Astfel se naște această comedie senzatională a actualitatii, un teatru al sperantei care scoate in evidenta faptul ca oricat de insignifianta si ratata ar fi viata cuiva, aceasta merita traită pană la capat!
In ciuda titlului dur, Clinica Sinucigasilor este un spectacol vesel care stoarce din spectatorii săi sperante, ganduri pozitive si bună dispozitie. Pana la urma… nu e dracul chiar atat de negru!
Duminica, 17 Ianuarie, ora 18:00
- POVEȘTI DESPRE TINE
Bazat pe volumul „92 de povești cu cărți” de Ștefan Caraman
Cu: Grațiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Cora Manole, Iulian Babulea, Ionuț Gurgu, Mihai Bădoi, Lavinia Dan
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h10
Bilet: 30 lei
Un spectacol care dorește să-ți reamintească de tine – despre spirit, ideal și vis.
Pe scena vieții tale vor intra 8 actori care jonglează cu personajele colorate pentru a-și îndeplini menirea: uneori un simplu paznic sau un artist neînțeles, alteori o prostituată sau poate o prezentatoare de la TV – îți vor deschide pe rând ochii și-ți vor aduce mai aproape revelația.
Un spectacol care se derulează precum un vis și face treceri bruște între decoruri și oameni cu rol de guru, pe care îi întâlnești ca să-ți schimbe viața. Povești despre tine este despre întâmplările aparent banale, evenimentele mărunte din viața oricăruia dintre noi, care se transformă în lecții și oferă constant și întrebări și răspunsuri.
Povești despre tine este un spectacol despre frumusețea vieții.
Regretul, plictiseala, procrastinarea, anxietatea, singurătatea, suferința, depresia, entuziasmul, emoția, afecțiunea, empatia, iubirea, desăvârșirea – spectacolul acesta le va scoate pe toate din tine, reamintindu-ți că dacă nu povestești, mori. O pictură teatrală a tuturor trăirilor contradictorii care te fac să simți că trăiești și ești viu. Cărțile și-au pierdut valoarea în ochii multor cititori, însă poveștile din interiorul lor nu vor muri niciodată.
Și acum gândește-te puțin… Când ți-ai sunat ultima oară mama? De ce lucrezi într-un loc pe care îl urăști? Unde ți-au dispărut toate visurile? Cum ai ajuns să nu îți mai faci timp pentru tine? Ce îți dorești cu adevărat?
Și tu ești poveste, poate chiar povestea din cărțile care încă nu s-au scris.
Duminica, 17 Ianuarie, ora 21:00
- UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI
De Leonid Zorin
Cu: Alex Vlad, Bianca Mateescu, Ioana Chelmus, Gratiela Popa, Andreea Stafie, Ioana Soroiu, Miruna Bilei, Alexandra Daria Cohal, Diana Dumbrava, Cosmina Soare
Regia: Cristian Bajora
Bilet: 30 lei
De ce iubim femeile? Iată o întrebare la care nici cei mai iscusiți gânditori nu au găsit un răspuns. Nu mai este demult un secret faptul că femeile sunt construite dintr-un alt aluat decât bărbații, dar asta nu înseamnă că nu se mai caută o explicație. Un bărbat și mai multe femei este un spectacol cu adevărat amuzant care te invită în lumea lui Garunski, un bărbat năucit de femeile din jurul său – una este prea banală, altă prea agitată, una prea cuminte, alta prea autoritară, femei disperate, victime sau incurabil romantice. Unite de aceeași fire veșnic schimbătoare, personajele feminine din jurul lui îl transformă și-l conturează pe Garunski într-un bărbat al prezentului, care descoperă secretul despre modul în care poți să mulțumești femeile.
O comedie actuală, care aminteste putin de ”barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus” si prezinta felul in care cele doua sexe reușesc să comunice în ciuda faptului că iubesc și gândesc în mod diferit.
CALEA CALARASILOR NR. 55
teatru@inculise.ro
www.inculise.ro
Autobuz: 385 (Piata Sf. Vineri), 313, 116, 117 (statia Matei Basarab), 311, 655, 336, 601, N102, N108 (Piata Rosetti), N109 (Alexandru Sihleanu)
Troleibuz: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91 (Piata Rosetti)
Tramvai: 14, 40, 55, 56 (stații apropiate: Piața Sf. Vineri, Piața Corneliu Coposu, Alexandru Sihleanu) si 5, 16, 21 (Hristo Botev – artera Calea Mosilor)
Metrou: Piata Unirii/Piata Universitatii