Program In Culise 14-17 Martie 2016
Comunicat de Presa
Luni, 14 Martie, ora 20:00 – OMUL CU O SINGURA ARIPA
de Matei Visniec
Cu: Dana Roman, Cora Manole, Martina Voicu, Diana Simulescu, Cosmin Ferent, Dana Gherase, Dana Badiu, Dragos Simion, Bianca Durdui, Iulian Babulea, Bogdan Stroe, Natalia Russ, Diana Dumbrava, Sami Al Tawel, Larissa Sandulescu
Regia: Cristian Bajora
Intrarea libera.
Destinul poetic al unui om cu insusiri deosebite, imbracat in hainele teatrului burlesc, care delecteaza prin bogatia si culoarea personajelor sale.
Omul cu o singura aripa aduce pe scena 15 actori, care jongleaza cu peste 20 de roluri pentru a da viata unei povesti de viata iesita din comun. Intr-o lume a oamenilor fara aripi se naste un ”print” cu o aripa in locul bratului drept. Un om mereu aflat intre bine si rau, frumos si urat, geniu si mediocritate, maretie si insignifianta. Nu poate sa zboare, dar nu poate nici sa munceasca. Intr-o lume ”normala”, darul sau ceresc devine un dezavantaj in drumul desavarsirii.
Spectacolul vorbeste despre destinul singuratic al celor care nu se incadreaza in tiparele unei societati conformiste. Aerul meditativ si filosofic al piesei este ambalat intr-o forma savuroasa de spectacol care imbina comedia cu realitatea unei vieti traite altfel.
Omul cu o singura aripa este un spectacol despre oamenii diferiti, speciali.
Fascinatia acestei insusiri naturale deosebite trezeste interesul si simtul proprietatii in femei si politicieni deopotriva, care isi doresc sa se asocieze si sa profite de minunea omului-pasare. Cautat de politia franceza pentru a fi numit simbol national al Frantei ”purificate”, fiind tinta curiozitatilor bolnave ale lumii ”normale”, Omul cu o singura aripa nu-si gaseste locul nicaieri si cauta sa se ascunda. Ajunge astfel sa traiasca intr-un ghetou populat de boschetari, incercand sa-si aminteasca scopul caderii sale din cer. Totusi, cineva il cauta. Cineva care probabil ii cunoaste misiunea. Perechea lui.
Exista doua tipuri de oameni: unii stralucesc, iar altii nu. Iar Omul cu o singura aripa este un spectacol cu nuante misterioase care ridica problema scopului pe care il avem fiecare dintre noi in lume: despre urma pe care reusim sau nu sa o lasam prin existenta noastra, despre lumina pe care o avem sau nu, despre atasament si detasare, radacini sociale si marginalizare, diferenta si subiectivitate.
„Voi nu stiti cum e sa ai o singura aripa. Nici macar tu, care te uiti acum la mine compatimindu-ma. Ingerii rad de mine, iar eu ma pierd in rasetele lor fricos si mandru.”
Marti, 15 Martie, ora 20:00 – UN BARBAT SI MAI MULTE FEMEI
De Leonid Zorin
Cu: Alex Vlad, Bianca Mateescu, Ioana Chelmus, Gratiela Popa, Andreea Stafie, Ioana Soroiu, Miruna Bilei, Alexandra Daria Cohal, Diana Dumbrava, Cosmina Soare
Regia: Cristian Bajora
Bilet: 30 lei
De ce iubim femeile? Iata o intrebare la care nici cei mai iscusiti ganditori nu au gasit un raspuns. Nu mai este demult un secret faptul ca femeile sunt construite dintr-un alt aluat decat barbatii, dar asta nu inseamna ca nu se mai cauta o explicatie. Un barbat si mai multe femei este un spectacol cu adevarat amuzant care te invita in lumea lui Garunski, un barbat naucit de femeile din jurul sau – una este prea banala, alta prea agitata, una prea cuminte, alta prea autoritara, femei disperate, victime sau incurabil romantice. Unite de aceeasi fire vesnic schimbatoare, personajele feminine din jurul lui il transforma si-l contureaza pe Garunski intr-un barbat al prezentului, care descopera secretul despre modul in care poti sa multumesti femeile.
O comedie actuala, care aminteste putin de ”barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus” si prezinta felul in care cele doua sexe reusesc sa comunice in ciuda faptului ca iubesc si gandesc in mod diferit.
Miercuri, 16 Martie, ora 20:00 – CUM SE DUCE TOTUL DRACU’
Dupa ”Crize” de Mihai Ignat
Cu: Ioana Chelmus, Florin Fratila
Durata: 1h
Bilet: 30 lei
Motto – “Love is like war, easy to begin, but very hard to stop.”
Pe langa lucrurile frumoase dintr-o relatie, viata in doi inseamna o adevarata lupta dusa pentru… nimic! Pentru ca si in cuplu te poti simti in competitie si-atunci scoti toate armele pentru a demonstra cine-i mai mare si mai tare in orgoliu. Probabil nu vom afla niciodata cine va castiga aceasta batalie a sexelor, dar spectacolul ”Cum se duce totul dracu’” iti va arata cum si unde se desfasoara adevaratul razboi de gherila. Un show plin de umor recomandat tuturor celor care au simtit sau inca simt fiorii dragostei – pentru ca e bine sa te bucuri de ceea ce ai, atunci cand ai! Carpe diem!
Bazat pe un text contemporan scris de Mihai Ignat, spectacolul ”Cum se duce totul dracu’” a fost creat integral de cei doi protagonisti – Loredana Cosovanu si Florin Fratila. Acestia se declara fascinati de subiectul dragostei ca un camp de lupta si promit un spectacol cu adevarat amuzant.
Joi, 17 Martie, ora 20:00 – ORCHESTRA TITANIC
de Hristo Boytchev, traducerea Diana Bulboaca
Cu: Alexandru Banciu, Paul Alexandru, Stefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu
Video mapping: Daniel Ionescu
Regia si scenografia: Florin Fratila
Bilet: 30 lei
MOTTO: Iluzia este unul dintre cele mai puternice motivatii ale omului – ii da putere sa mearga mai departe.
O noua productie de top a Teatrului In Culise, Orchestra Titanic este, exact asa cum ii spune si autorul Hristo Boytchev, o comedie despre speranta. Un spectacol complet, unde teatrul se imbina cu tehnologia, proiectiile de video mapping adaugand un plus de prospetime montarii.
Scriitorul de origine bulgara este unul dintre cei mai apreciati dramaturgi contemporani, piesele acestuia fiind montate pe scenele din intreaga lume (in peste 40 de tari din cele cinci continente). Pe plan international, din distributia spectacolului a facut parte si actorul scotian John Hannah, pe care l-ati vazut in „Patru nunti si o inmormantare”, „Spartacus” sau „Mumia”.
Orchestra Titanic este un spectacol despre vis si speranta.
Povestea: Atunci cand Titanicul se scufunda, iar pasagerii se imbulzeau frenetic in barcile de salvare, orchestra de pe vas interpreta un ultim cantec: „Mai aproape de Dumnezeu”. Acest moment istoric il inspira pe Boytchev, care transforma povestea trupei intr-o metafora pentru viata si existenta umana, spunand ca inca de cand te nasti esti ocupat sa mori. Iar ca sa supravietuiesti acestei pedepse trebuie sa gasesti modalitatea prin care sa uiti de realitatea dura, sa-ti pastrezi calmul si sa mergi mai departe…
Orchestra Titanic spune povestea a patru cersetori care reusesc sa puna in aplicare cel mai mare truc al tuturor timpurilor. Dupa o viata traita pe un peron, asteptand un tren al schimbarii care nu mai vine si inecandu-si durerile in alcool, vagabonzii descopera un mare secret care le curma toate suferintele.
“Prima oara am luat contact cu acest text atunci cand mi-am dat lucrarea de licenta. Am castigat mai multe premii – pentru cel mai bun spectacol, pentru cel mai bun actori – si mi-a ramas in suflet experienta de pe scena. Asa ca aceasta a fost prima optine atunci cand mi-am propus sa regizez. Orchestra Titanic reprezinta un examen de maturitate al acestui grup de actori, care au deja sute de reprezentatii in spate. Mi-au depasit toate asteptarile, iar un astfel de spectacol ar confirma pe orice scena. Subiectul propus este fascinant – evadarea din propria-ti lume, din propria-ti capcana pe care mintea sau chiar viata insasi ti-o pune si te blocheaza intr-o asteptare teribila. Este un fel de enciclopedie plina cu aforisme, care aduna gandurile unor oameni politici celebri, filosofi sau psihologi si practic oricine vede spectacolul trebuie sa plece ingandurat acasa.” (Florin Fratila)