A mai trecut un an, al patrulea la numar… Asta pentru ca tot e toamna si lumina galben-aurie cu reflexii rosietice invita la visare, nostalgie si melancolie.
Este al patrulea an de cand ARCUB si UNATC se incapataneaza sa premieze CREATIVITATEA in toate formele, din diferite domenii, de la mai multe universitati. Si asta pentru a saluta un spirit tanar, incapatanat, creator, visator cu ochii larg deschisi, inventiv si indraznet.
Intr-o seara de duminica, 13 noiembrie, decani, profesori universitari, fotografi, studenti, masteranzi si doctoranzi, prieteni de sprijin s-au adunat cu totii pentru a spune “Bravo! Felicitari!” spiritului creativ.
Seara a inceput frumos, cu prezentarea domnului Adrian Titieni, o prefata la eveniment, in care s-a remarcat clar motto-ul “Daca Dumnezeu este Creator, noi suntem creativi”.
Emanuela Balint – masterand anul I la Universitatea Nationala de de Arte din Bucuresti. S-a remarcat prin lucrarea de Licenta „Fals ierbar” elaborata din dragostea pentru natura si ingeniozitatea de a conserva efemerul lumii vegetale.
Megumi Okuda – propusa pentru Premiul Creativitatii de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Este studenta in anul IV, specializarea Compozitie, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala. A demonstrat o creativitate deosebita in compozitiile sale muzicale, combinand elementele specifice din cultura japoneza si din cea romaneasca, atat in muzica pentru instrumente solo cat si in muzica de camera.
Andreea Luciana Coveianu – doctorand la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, autoare a tezei de doctorat intitulate „Cercetari de hidraulica marina”, sub coordonarea prof. em. dr. ing. Gabriel Tatu. Premianta a dovedit calitati de cercetator, facand fata cu brio cerintelor cu totul speciale atat ale modelarilor matematice si mai ales, a celor fizice.
Ileana Mariana Mates – doctorand la Universitatea Politehnica din Bucuresti si-a facut remarcata creativitatea in domeniul Biomateriale si aplicatiile lor in chirurgia ortopedica – traumatologie si neurologie. Este co-autor al unor inventii si brevete in neuro-chirurgie si ortopedie-traumatologie. A castigat numeroase premii de specialitate si diplome de excelenta.
Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Departamentul de Limba si Literatura Franceza, Universitatea din Bucuresti. Titlul lucrarii: „La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose”. A publicat numeroase articole in limba franceza pe tema tezei de doctorat; este Presedinta a Juriului Goncourt bucurestean si, din pasiunea pentru grafica, a realizat numeroase materiale promotionale pentru evenimentele Universitatii din Bucuresti.
Theodor Georgian Badea – student anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Primeste Premiul Creativitatii pentru pentru dezvoltarea unei proteze bionice de mana. Este implicat in proiecte de inventare a unor dispozitive medicale.
Mihai Frincu – Masterand la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului. In prezent, lucreaza si ca tehnician in biochimie. Are experienta in procese fermentative la nivel de laborator si pilot, in domeniul ingineria Mediului, calitatea apei, a solului si a aerului.
Andrei Cotarcea – absolvent al sectiei de Regie film si TV Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion. Prin scenariile scrise si filmele realizate a dovedit o abordare personala a realitatilor scurtmetrajului contemporan. Portofoliul sau cuprinde atat scenarii de film de scurtmetraj cat si de lungmetraj, dar si piese de teatru.
Anca Oana Abalaru – doctorand Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”. Teza de doctorat: „„Intre” timp si spatiu. Interventii in situri arheologice urbane”; domeniul de cercetare: arta si logica spatiului arhitectural – o „experienta” in continua metamorfozare. Pe baza unei cercetari interdisciplinare, doctoranda analizeaza idei performante, prin care subliniaza faptul ca inchiderea arhitecturii intr-un spatiu construit, deschide limitele mentale, limitele imaginatiei, care vor dezvolta o societate incatusata in propria ei eliberare.
Marian Olteanu – absolvent UNATC, Facultatea de Teatru. Premiat pentru rolurile Astrov si Teleghin din spectacolul de teatru „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, productie UNATC 2016 Master, clasa prof.univ.dr. Tania Filip.
Nume frumoase, oameni tineri, idei noi, multa munca, visuri, sperante, un fel de carusel universitar manat ca de o forta divin-creatoare. Si, ca sa demonstreze toate astea, seara s-a incheiat cu un moment Commedia Dell’Arte, o reprezentatie teatrala a Visului lui Ariel in care Caliban, Prospero si, respectiv, Ariel, au fost interpretati superb de trei tineri actori: Marian Olteanu, Florin Craciun si Tudor Moraru.
Asadar, sa retinem: Ce? Premiile Creativitatii. Unde? UNATC Bucuresti. Cum? Cu talent/ munca/ inovatie/ spirit creativ plus ceva impulsuri profesorale si familiale. De ce? Pentru ca exista Oameni Deosebiti care Merita Recunoastere/ Promovare/ Incurajare.
Concluzie: Felicitari premiantilor! Bravo organizatorilor!