PREMIILE CREATIVITATII ArCuB – UNATC 2015
N.R. La inceputul lunii decembrie va invitam la ceremonia de decernare a Premiilor Creativitatii ArCuB – UNATC. Daca ati fost, poate va veti regasi in randurile colegei noastre Ioana, iar daca nu, aflati acum de la ea cum a fost. Lectura placuta!
“A fost odata ca-n povesti”
Asa incep mai toate povestile copilariei. O formulare care iti pregatea mintea si sufletul de copil pentru acel “ceva” fabulos… o poveste. Cam asa a inceput pentru mine seara de 11 Decembrie 2015. Stiam Unde (sediul UNATC), stiam De Ce (Premiile Creativitatii), stiam Cand (18.00 fix).
Ce nu stiam insa era Ce? Ce sunt Premiile acestea, pentru Cine sunt si De Ce se dau? Si m-am lamurit. Au avut aceasta “misie” domnul Decan al al Facultatii de Teatru, Paul Chiributa, alaturi de domul Rector Nicolae Mandea, care au deschis seara deslusind ideea de creativitate a acestor premii: “curajul de a descoperi si chiar de a gresi” al unor tineri studenti (actuali sau proaspeti absolventi) ce demonstreaza ideea de “CREATIVITATE prezenta in toate universitatile”.
Cu alte cuvinte: esti student, ai avut o idee unica pe care ai transpus-o intr-un proiect, ai muncit (tu si echipa ta) pentru el…esti CREATIV, deci si prin urmare, ARCUB si UNATC plus Primaria Bucuresti te premiaza. Atat de simplu!
S-au bucurat de premii peste 20 de tineri, specialisti in domenii variate si diferite: medicina veterinara, arta decorativa si design, relatii publice, matematica, actorie, inginerie civila, muzica, chimie aplicata. Unele domenii erau clar creative (muzica, actorie, arta), altele “pareau” a fi ratacite in decor (matematica, ingineria materialelor).
Si ca sa elucideze cumva De ce-ul primirii unei asemenea distinctii, fiecare “ucenic vrajitor” a fost invitat sa se prezinte impreuna cu lucrarea/ proiectul sau. Asa am aflat ca si ingineria materialelor poate fi creativa (si nu mai “rataceste” in decor, sac!) – materialele pot fi crescute pe verticala, scenele monumentale pot fi vizualizate in format 3D – ansamblul Constantin Brancusi (fara elicopter, doar pe computer!), interpretarea poate fi creativa – rolul Vatelin, “Cine e fazanul?”…ca sa enumar doar cateva dintre ideile creative pe care le-am descoperit. Idei foarte bune, proiecte gandite, create, muncite in echipa si premiate. Caci oamenii acestia sunt minunati.
Cum sa va pot descrie emotia lor (cand se prezentau), sfiosenia (in fata salii), incantarea si exaltarea (primirii acestui premiu), recunostinta lor (fata de echipa, prieteni, profesori/ mentori/ indrumatori, fata de propria mama)? Ar fi trebuit sa fiti acolo si sa traiti alaturi de ei ACEL moment.
Seara a continuat, s-au terminat decernarile si aplauzele… dupa ce s-a spus cu tremur si emotie in glas MULTUMESC!
Si a urmat… reprezentatia Commedia Dell’Arte Anul 1 master – o mana de studenti ce au incercat (si reusit din plin!) sa exprime vesnica controversa a iubirii: “Te iubesc! Te urasc!”. Emotivi si plini de elanul tineretii, dar si de dorinta de a demonstra ca au studiat temeinic, actorii si-au jucat rolurile si au reusit sa fie creativi, frumos de unici.
Povestea ia sfarsit, iar eu le multumesc pentru experianta traita impreuna celor prezenti, fie ei organizatori, regizori, actori, premianti, profesori sau simpli spectatori! Felicitari premiantilor!
_______________
sursa foto: UNATC