[mkdf_dropcaps type=”normal” color=”red” background_color=””]L[/mkdf_dropcaps]a inceput de an 2016 va urez sa aveti parte de tot ce va este necesar, de tot ce va este suficient pentru a va simti multumiti si echilibrati in viata personala si profesionala.
Pentru a fi si eu asa cum v-am urat mai sus, m-am gandit ca la fiecare inceput de an sa imi fac un obicei din a citi cartea numita Poti sa-ti vindeci viata a lui Louise L. Hay.
Coincidenta face ca anul trecut, adica atunci cand am citit-o prima data, sa o parcurg chiar la inceput de an. Efectul a fost instantaneu si de lunga durata.
Cartea o puteti citi pentru a va ghida pe tot parcursul anului care ni se asterne inainte, asteptandu-ne sa il traim, sau pentru a va face o idee despre echilibru si sanatate asa cum le prezinta autoarea.
Treceti repede si uitati (daca doriti si puteti sa faceti acest lucru) de pasajele care au un aer usor psalmic si retineti esentialul din compozitia finala: gandirea pastrata la timpul prezent si la un nivel pozitiv ne ajuta sa trecem mai usor peste propriile frustrari, sa fim mai echilibrati in interiorul nostru si in relatiile cu cei din jur.
Exercitiile recomandate de autoare pot fi efectuate sau doar citite; eu doar le-am citit ca atare, dar ideea principala din fiecare dintre acestea mi s-a intiparit in subconstient. Pot spune ca aceasta abordare a fost suficienta, atata timp cat am ajuns la concluzia ca trebuie sa va recomand si voua aceasta carte.
Recitind acum cartea am inteles inca o data ce anume m-a facut sa o recomand tuturor celor din jur, chiar daca eu nu sunt adepta participarii la seminarii de gen sau a practicarii unor activitati anume pentru echilibrare sufleteasca, motivare etc.
Daca si voi ganditi ca mine, va recomand sa treceti peste unele cuvinte de felul “mari maestri”, „avatari” sau „sfinti autentici” folosite in cadrul diverselor capitole si incercati sa vedeti ca autoarea recomanda sa iti creezi propriul tipar mental ce te va ajuta sa iti depasesti limitele impuse de societate, de jobul pe care il ai sau de educatia pe care ai primit-o acasa si, mai apoi, la scoala.
Recunosc faptul ca am primit cu reticenta recomandarea facuta de draga mea fosta colega, Livia, dar am avut incredere in capacitatea ei de a face o corelatie intre modul meu usor pragmatic de a gandi si preceptele pe care se bazeaza aceasta carte.
Necunoscatorilor, autoarea le poate parea o doamna in varsta care incearca sa epateze prin experienta sa de viata (si eu m-am exprimat elegant aici), dar dupa ce veti citi cartea, veti vedea ca ea a reusit sa aduca la un loc un set de trairi elementare pe care noi le-am uitat pe drumul agitat si sinuos al vietii.
Ce recomandare am eu pentru voi? Aceeasi pe care am avut-o si pentru mine.Cititi cartea si adaptati ideile propriei forme de viata, dar si propriului fond de viata.
Recititi cartea dupa un an pentru reamintire, dar si pentru sedimentarea informatiilor.
Apoi… traiti.
Lectura placuta!