Noutățile grupului editorial Nemira
Belgravia, de Julian Fellowes
Autorul serialului de succes Downton Abbey, Julian Fellowes, care a adus epoca victoriană din nou la modă, revine cu o poveste despre societatea britanică de secol XIX, plină de eleganță și pasiuni nebănuite. Romanul Belgravia apare în colecția Babel a editurii Nemira, în traducerea Adrianei Voicu.
Pe 15 iunie 1815, înalta societate britanică participă la balul ducesei de Richmond – care va rămâne cunoscută drept una dintre cele mai tragice petreceri din istorie. Pentru că are loc în seara de dinaintea asediului de la Waterloo, iar mulți dintre tinerii domni de la bal vor ajunge a doua zi direct pe câmpul de luptă. Pentru frumoasa Sophia Trenchard, atunci se schimbă totul, dar povestea continuă peste 25 de ani, odată cu mutarea familiei Trenchard în noua zonă rezidențială Belgravia.
„A citi Belgravia e ca și cum ai vizita o reconstituire modernă a unei case victoriene, unde fiecare cornișă e perfectă, însă e o casă victoriană cu instalații de secol XXI și wi-fi.“ The New York Times
Julian Fellowes s-a născut în 1949 la Cairo, dar a urmat școala în Marea Britanie. A devenit cunoscut în toată lumea pentru scenariul filmului Gosford Park – care a câștigat Oscarul pentru Scenariu Original în 2002 – și pentru regia și scenariul Downton Abbey, serial de epocă extrem de popular și apreciat de critică. Pasionat de lumea victoriană, cele mai multe proiecte literare, cinematografice sau pentru micul ecran ale autorului au ca subiect această perioadă (cele mai cunoscute sunt Separate Lives în 2002 sau The Young Victoria în 2009). În 2010 a semnat scenariul pentru The Tourist, cu Angelina Jolie și Johnny Depp. În literatură a debutat în anii ’70 sub pseudonimul Rebecca Greville cu mai multe romane de dragoste. A semnat cu numele lui romanele Snobs (Snobii – Nemira, 2009) și Past Imperfect în 2009.
Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie
Bacalaureat, o nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie, apare la editura Nemira în colecția Nautilus. Cartea este la precomandă pe nemira.ro și ajunge la cititori cu autograful autorului.
Prima lansare & sesiune de autografe va avea loc la Cluj, sâmbătă, 28 octombrie.
Necazurile se țin lanț de subinspectorul Petre Popescu. După ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o șpagă în timp, acum este pus în fața unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârșitul lumii așa cum o știm sau să ajute doi țigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârșitul lumii așa cum o știm, dar cumva diferit.
„– Da, este mai grav decât credeam, nu e un simplu OZN.
– Bănuiam că n-o să avem viață ușoară. Ce e?
– Tipul povestește de o invazie extraterestră. Și că ăsta, OZN-ul, a venit să ne avertizeze. El cu prietenul lui s-au conectat la tehnologia lor și construiau un tun gravitonic să-i oprească sau să-i întârzie un pic până intervin alții mai puternici.”
Ovidiu Eftimie (n. 1980) este un jurnalist brașovean și redactor la site-ul Times New Roman. Ca fan al literaturii science fiction, i s-a recomandat să nu mai critice literatura română de gen de pe margine și să facă ceva in acest sens, dacă se crede atât de bun. Scriitorii săi preferați sunt Karel Čapek, Jaroslav Hasek și Phillip K. Dick. A debutat în 2016 în colecția Nautilus cu romanul bestseller Arhanghelul Raul.
Primele ființe, Viețuitoare în ocean, Tigri și alte carnivore, Furnici și alte insecte, de Olivia Brookes
Editura Nemi pentru copii lansează patru cărți spectaculoase pentru micii exploratori curioși, scrise de Olivia Brookes: Primele ființe, Viețuitoare în ocean, Tigri și alte carnivore, Furnici și alte insecte sunt lecturi frumoase pentru copiii de peste 4 ani, din care aceștia vor afla, într-o manieră distractivă, totul despre lumea animalelor.
Combinând povești, ilustrații și multe informații care îi vor fascina pe cei mici, cărțile din Lumea animalelor sunt utile dezvoltării cunoștințelor și imaginației copiilor.
Primele ființe: Cum era viaţa pe Pământ acum sute de milioane de ani – înainte chiar de existenţa dinozaurilor? Copiii se vor întoarce în timp şi vor face cunoştinţă cu unele dintre animalele care au trăit cu atât de multă vreme în urmă. Vor afla, cum, treptat, de-a lungul a milioane şi milioane de ani, vieţuitoarele s-au schimbat, de exemplu din peşti în amfibieni sau din peşti în reptile.
Viețuitoare din ocean: Apele oceanice reprezintă habitatul natural pentru multe milioane de viețuitoare. Găsim aici peşti, balene, delfini, foci şi, desigur, ţestoase, și, totodată, nenumărate nevertebrate – animale lipsite de coloană vertebrală. Printre nevertebrate se numără caracatiţe, homari, anemone de mare, crustacee, meduze şi multe altele.
Tigri și alte carnivore: Unele animale ucid alte animale ca să se hrănească. Sunt numite carnivore. Feline, lupi, urși și hiene sau animale mai mici, cum ar fi ratonii, bursucii, nevăstuicile și mangustele. Ele le vor povesti copiilor cum își prind prada și cum trăiesc în jungle sau păduri.
Furnici și alte insecte: Există mai multe specii de insecte decât toate celelalte specii de animale puse la un loc. Recunoști o insectă atunci când vezi una. Toate au șase picioare și un corp împărțit în trei părți: un cap, un torace și un abdomen. Cele mai multe dintre ele pot zbura și toate au de spus nenumărate povești despre viețile lor extraordinare.