Comunicat de presă: NottDependent ediția I. Primul festival de teatru independent organizat de un teatru de stat din București
În perioada 21-25 iunie 2017, Teatrul Nottara organizează prima ediție a Festivalului de Teatru Independent – NottDependent, care își propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat și mediul independent, oferind atât artiștilor, cât și publicului ocazia de a cunoaște mai bine producțiile independente.
„Acest Festival a apărut ca urmare a succesului avut, vreme de treisprezece ani, de Programul Nocturne, la rândul său inițiat din nevoia de a oferi companiilor independente și/ sau tinerilor artişti posibilitatea de a-şi prezenta spectacolele pe o scenă consacrată. Pe de altă parte, Nocturnele au oferit publicului, de-a lungul timpului, producţii majoritar realizate pe texte noi, cu o problematică actuală, având în distribuţie actori tineri. Prin găzduirea unor spectacole variate stilistic, am obținut o diversificare şi o dinamizare a ofertei propuse publicului nostru”, a declarat Marinela Țepuș, director al Teatrului Nottara.
Timp de cinci zile, Teatrul Nottara va găzdui zece producții independente din București, scopul fiind acela de a demonstra că între cele două medii – de stat și independent – poate exista o comunicare vie, productivă, creativă, și că ceea ce se întâmplă în spațiile teatrale alternative merită o atenție sporită și o vizibilitate cât mai mare. Detalii pe site.
În urma selecției realizate de Valentin Corneanu, Silvia Dumitrache și Cristina Rusiecki, vă comunicăm titlurile spectacolelor care se vor juca în Festival: Cockoși de Mike Bartlett, regia: Horia Suru (Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts), Colonelul și păsările de Hristo Boicev, regia: Ingrid Bonța (Teatrul Coquette), Înaintea erei noastre, concept de Daniel Chirilă (Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours), La ginecolog de Diana Iarca, regia: Alexandru Jitea (Diana Iarca si Laura Anghel), O spovedanie, adaptare liberă de Emanuel Pârvu după Aniversarea – un film de Dan Chișu, regia: Emanuel Pârvu (Godot Cafe-Teatru), Omul care mânca lumea de Nis-Momme Stockmann, regia: Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul de Artă, București), Omul pernă de Martin McDonagh, regia: Eugen Gyemant (Teatrul Act), Prenumele de Matthieu Delaporte, regia: Răzvan Săvescu (Wonder Theatre), Secretul fericirii de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu (Godot Cafe-Teatru & Asociația Culturală Teatrul CATHARSIS) și The Sunset Limited de Cormac McCarthy, regia: Andrei și Andreea Grosu (unteatru).