[mkdf_dropcaps type=”normal” color=”red” background_color=””]C[/mkdf_dropcaps]and – citind – astepti lamurirea unor situatii incurcate, constati ca totul se complica. Si citesti mai departe sa vezi cum se rezolva totul, si iar dai peste complicatii. Cam asa este lectura romanului Legea conspiratiei…
Un thriller ce dospeste de aventuri, enigme, suspans si personaje bine conturate. Jonathan Ransom – chirurg de profesie si alpinist de placere – isi incepe o perioada de relaxare la schi, in Elvetia, impreuna cu sotia lui Emma. Un accident pe partie o imobilizeaza pe Emma, iar din acest moment se termina relaxarea si incepe cosmarul pentru Jonathan. Fara sa-si doreasca asta, patrunde in lumea ascunsa a Emmei si descopera o alta viata a ei si o alta fateta, dupa 8 ani de casatorie. La durerea provocata de moartea prematura si stupida a sotiei se adauga stupoarea ca Emma avea o viata dubla. In incercarea sa de a deslusi secretele Emmei, Jonathan se vede prins intr-un hatis de cosmar, un labirint de secrete din care vrand sa iasa, mai mult se adanceste.
Identitati multiple, un urmaritor misterios ce-ar vrea sa-l elimine, morti dubioase si anchete internationale, planuri diabolice si lupta pentru supravietuire – „doar” cateva aspecte care-i schimba viata lui Jonathan.
Christopher Reich scrie spectaculos si alterneaza planurile actiunii intr-un ritm ametitor, purtandu-ne in tenebrele conspiratiei ce se intinde pe trei continente. Iar in Legea conspiratiei, terorismul este personajul principal. Personaj pe care autorul il trateaza cu seriozitate anticipativa, ca o atentionare – pericol nevazut, ce pare indepartat, dar care poate lovi oriunde si oricand. Iar forta acestui flagel, cu cat e mai subtila, cu atat e mai puternica.
Legea conspiratiei – un roman excelent ce abunda in situatii palpitante, pironind cititorul cu ochii in lectura. Iar ultimul paragraf te imbie, parca, s-o (re)iei de la capat cu cititul cartii:
„Zvi Hirsch era singurul care cunostea identitatea celui care furnizare tarii sale informatii detaliate despre intregul program nucrear al Iranului si facuse ca raidul sa fie mutata de la Chalus la Karshun…In timp ce iesea din resedinta prim-ministrului si traversa strada, rasuci in palma micul flash drive. Era incredibil ce puteau face magicienii astia ai calculatoarelor”
Legea conspiratiei a aparut la Editura Litera si o puteti comanda aici, cu reducere.