Comunicat de presă – Lansare carte editura Herald: ZEN – trăieşte viaţa ca o artă
Marţi, 28 martie, ora 18:30, Librăria Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, Bucureşti)
Cum ne gestionăm emoţiile negative? Cum facem față stresului și ne dobândim liniștea interioară? Este posibil să învățăm să preţuim clipa și să ne bucurăm de viață? Să creăm și să oferim în viața noastră timp de calitate?
Trăim într-o lume haotică în care prezenţa stresului, lipsa echilibrului şi a armoniei interioare îşi pun amprenta asupra vieţii noastre de zi cu zi. Avem alternative reale?
Editura Herald are plăcerea de a vă invita marţi, 28 martie, ora 18:30, la Librăria Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, Bucureşti) la „Zen – trăieşte viaţa ca o artă” – un eveniment în cadrul căruia ne propunem să răspundem provocărilor omului contemporan, făcând apel la tradiţie.
Dacă am defini Zenul ca o artă, unii ar spune că este o artă a meditației, altii – o artă a contemplației și doar puțini că este arta de a trăi. Shunryu Suzuki spunea: când faci ceva trebuie să faci deplin, arzând ca pe un rug încins, să nu lași nicio urmă a ta în lucrul făcut. Să fii deplin și să te stingi deplin, în fiecare gest sau în absența lui. Aceasta este arta de a trăi în libertate totală.
În Zen trecerea de la absolut la concret este lină, imediată, între creat și non-creat nu există decât o bătaie a ploapei. În Zen, de la simțire la gândul care se ivește, la gestul – sau absența lui – care îl împlinește, nu există decât… respirație. Respirația este măsura vieții, obiect atât al concentrării, cât și al uitării. Postura realizează adevărata natură a ființei.
„Zazenul este condiția normală a corpului și a minții – liniște, stabilitate, echilibru, armonie… Experiența zazenului ne permite să descoperim veritabila forță din interiorul nostru. Nu este nici tensiune, nici relaxare, doar libertatea adevărată și armonie.” – Taisen Deshimaru
Vă propunem, aşadar, o seară cu totul specială în care vom povesti despre beneficiile practicii Zen, despre cum ne putem gestiona emoţiile negative, despre cum învăţăm să preţuim clipa şi să petrecem timp de calitate. In spiritul Zen, ne vom bucura inimile cu două momente artistice: demonstraţie de Tai-Chi, Daoyin (meditaţie în mişcare) şi dans chinezesc, oferite de ARTASIA (Academia de Arte Asiatice) şi de asemenea, demonstraţie de ikebana. Alături de noi îi vom avea ca invitaţi pe: Florentina Opriş, preşedinte al Asociaţiei pentru o Viaţă Sănătoasă, Marilena Constantinescu, traducătoarea unor titluri din colecţia Zen și practicant Zen, Bogdan Brumă, traducător şi instructor Aikido şi Răzvan Damian Ming, preşedinte al Academiei de Arte Asiatice – Artasia.
Intrarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile! Mai multe detalii aici.
Colecția Zen la Editura Herald
Colecția Zen cuprinde cărțile marilor patriarhi Zen. Pentru realizarea stării de iluminare, budismul Zen (Chan, în tradiția chineză) recomandă o transmisie specială în afara Scripturilor, o comunicare directă de la minte la minte și contemplarea propriei naturi.
Titluri din colecție:
Practica Zen – Corp, Respirație, Minte de Hakuyu Taizan Maezumi
Zen – Poarta autentică de Koun Yamada
Zen și viața cotidiană de Taisen Deshimaru
Mintea Zen, Mintea Începătorului de Shunryu Suzuki
Chan – Inima Trezirii – Învățăturile maeștrilor chinezi
Lauda Zazenului de Hakuin Ekaku
Zen și artele marțiale de Taisen Deshimaru
Istoria Zenului de Kaiten Nukariya
Zen adevărat de Taisen Deshimaru
Nestematele Legii de Hui Neng