Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Nietzche – Human, all too human

   “Omenesc, totul prea omenesc” reprezinta un documentar in trei parti, produs de BBC, in 1999. Documentarul urmareste viata a trei filozofi proeminenti ai Europei: Friedrich Nietzche, Martin Heidegger si Jean-Paul Sartre. Tema acestui documentar pune un puternic accent pe scoala gandirii filozofice, cunsocuta drept existentialism, desi termenul nu exista in timpurile scriiturilor lui Nietzche, iar Heidegger nu a acceptat niciodata aceasta denumire. Documentarul este numit dupa cartea scrisa de Nietzche in 1878, intitulata “Human, All Too Human: A Book for Free Spirits.” (Omenesc, totul prea omenesc: O carte pentru spirite libere.)

Primul episod poarta titlul Beyond Good and Evil (Dincolo de Bine si Rau) si il prezinta pe Nietzche si trecerea sa gradata de la religie la nihilism si, in cele din urma, la nebunie. Sora acestuia a oferit Socialistilor Nationali (Nazistilor) scriiturile lui Nietzche intr-o versiune drastic schimbata, lucrari ce au fost interpretate drept pro-Naziste, in avantajul ideii rasei superioare Übermensch, “super-omul”, Arianul perfect.

 

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register