[mkdf_dropcaps type=”normal” color=”red” background_color=””]S[/mkdf_dropcaps]crisa ca un roman politist, povestea drumului catre sine insusi pe care il descoperim in Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito poate fi a oricaruia dintre noi.
In momentele de cumpana, de cele mai multe ori tindem sa ne cautam raspunsurile in carti motivationale, acolo unde cineva se presupune ca ar trebui sa ne spuna ce avem de facut si cum ar trebui sa procedam, fara sa fim constienti ca de fapt solutionarea de care avem nevoie ar trebui sa vina cumva din launtrul nostru.
Autorii acestui gen de carte sunt dintre cei mai diversi, dornici sa vina intrajutorarea noastra cu solutii eficiente, cu adevaruri pe care deja le stim, dar de care nu mai suntem constienti de ceva vreme. Cei mai buni dintre ei insa, stiu ca in general, omul rezoneaza mult mai bine cu povestile din care-si poate extrage singur elementele cheie importante in dezvoltarea sa, comparativ cu scrierile in care practic se „impun” anumite idei sau concepte. Pe acest principiu a mers si Laurent Gounelle.
Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito pare la prima vedere un titlu de carte de la care n-ai sti la ce sa te astepti, Einstein a stiut in schimb la vremea respectiva ce avea sa insemne aceasta afirmatie facuta chiar de propria-i persoana. Cu o actiune desfasurata in Paris pe timp de vara, patrunzi intr-o istorisire scrisa sub forma unui roman politist care te indruma catre sine si iti subtilizeaza intr-un mod mai putin conventional etapele pe care ar trebui sa le parcurgi in drumul propriu catre succes si autodepasire.
Atunci cand viata iti este presarata doar cu deceptii si dezamagiri dintre cele mai vaste, tinzi sa o iei pe un alt drum, poate unul ceva mai usor, insa la un moment dat are loc o schimbare. Aceasta schimbare vine sub forma unui pact, esti salvat de cineva cand te aflai pe punctul de a te sinucide, dar in schimb trebuie sa-ti daruiesti intru-totul carmele vietii.
Abandonat de tata, cu o recunostinta bolnava pentru mama, parasit de iubita si cu un job nu tocmai placut, Alan decide sa-si acorde inca o sansa la ceea ce inseamna viata prin acceptarea unui pact nebunesc de a-si ceda propriul destin unui strain. Cu sarcini nocturne si convingeri schimbate porneste la drum in cautarea curajului, cum il redescopera si ce adevaruri despre familia sa urmeaza sa afle, ramane de vazut.
Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito este de o profunzime incontestabila, imprejurarile duc la formarea unui cadru ideal pentru a sublinia importanta invatamintelor transmise, cartea vorbeste despre intamplare, despre ce inseamna destin si raspunde la o intrebare foarte simpla: “Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Da? Atunci povesteste-i ce proiecte ai!”