Comunicat de presa
Din Liverpool in Carpati, de Arabella McIntyre-Brown – Lansare a Editurii ALL la Targul de carte Gaudeamus
Din Liverpool in Carpati. Cum am descoperit fericirea in inima Transilvaniei este povestea unei scriitoare britanice trecute de 50 de ani, care a decis sa paraseasca o metropola britanica pentru a locui intr-un sat din Carpati.
Scrisa intr-un stil sincer si antrenant, cu umor britanic, cartea este o declaratie de dragoste pentru Romania, ce dezvaluie magia Transilvaniei rurale intr-un mod care va cuceri inimile tuturor romanilor.
Va invitam sambata, 19 noiembrie, ora 17.00, la standul Editurii ALL de la Targul de Carte Gaudeamus, sa participati la evenimentul de lansare a cartii. Autoarea, Arabella McIntyre-Brown va asteapta cu surprize gustoase care imbina traditiile culinare englezesti cu cele romanesti.
Alaturi de Arabella McIntyre-Brown se vor afla: Alison Mutler, jurnalist, Roxana Preda, profesoara in satul Magura, Paul Davies, profesor la British Council, Ioana Vacarescu, redactor.
Satul Magura este, de 6 ani, „acasa” pentru Arabella McIntyre-Brown. In ultimii ani, mai mult de 200.000 de romani au plecat sa locuiasca in Marea Britanie, iar din Anglia au venit in Romania doar cateva mii de britanici doritori sa se stabileasca aici. Cei mai multi au ales Bucurestiul sau alte orase mari; numai cativa au descoperit atmosfera deosebita a mediului rural. Scriitoarea si jurnalista Arabella McIntyre-Brown se numara printre acestia.
La varsta de 50 de ani, tocmai cand incepuse sa se bucure de un oarecare succes ca editor de carte si autor, si-a vandut casa din Liverpool, abandonandu-si viata citadina, de om ocupat, si s-a aruncat in acest labirint care este Europa de Est. A parasit tot ce-i era familiar si s-a mutat in Romania, pentru a-si trai viata in solitudine. Astfel, din 2010, Arabella McIntyre-Brown numeste „acasa” aceasta parte a lumii marginita la sud de Muntii Carpati, pe care prietenii ramasi in Anglia o puteau vedea pe Google Maps doar ca pe o patura verde, difuza.
Pentru ea, paradisul este satul transilvanean Magura, aflat la o altitudine similara cu a celor mai inalte piscuri muntoase din Marea Britanie.
Multumim Kandia, pentru ca va indulci atmosfera acestei lansari de carte, cu surprize delicioase din partea brandului Magura.