Comunicat de presă: Dan Byron în dialog cu Adrian Ciobanu
Marți, 13 iunie 2017 are loc ce-a dea treia ediție din seria “Povești cu Artiști” – o inițiativă din cadrul Laboratorului de Artă, care are ca scop să adune laolaltă oameni curioși și iubitori de artă, dornici să se lase inspirați de poveștile artiștilor care au curajul să inoveze și au impact în domeniile lor artistice.
Evenimentul Dan Byron în dialog cu Adrian Ciobanu va avea loc începând cu orele 19.00, în grădina Verona (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15).
Timp de 2 ore, participanții vor lua parte la un dialog între 2 artiști despre importanța artei în societate, muzică și viața unui artist, dincolo de scenă.
Dan Byron face muzică de la 6 ani. A studiat vioară timp de patru ani și a continuat cu flautul, timp de aproape șapte. Canto a făcut doar puțin, deși la un moment dat visa să cânte operă. În trupe de rock cantă de la sfârșitul lui 1995. A fost membru în trupele Urma și Kumm. În prezent cântă în propria trupă – Byron – ce a luat ființă în 2006. De atunci au lansat 6 albume de studio și 3 DVD-uri live. Ne încânta atât de pe scene mari, cât și în săli mici, unde îi surprindem în concerte impromptu.
Iubitori de nou, de-a lungul timpului au îmbrățișat diverse provocări: în 2012 au filmat un concert în subteran la 100 de metri adâncime, în Salina Turda. În 2017, fiecare membru din trupă a compus un album solo.
Vom afla povestea din spatele artistului Dan Byron alături de Adrian Ciobanu.
Adrian Ciobanu este un nume mare în generația actorilor de astăzi, cu o vastă experiență în spate. De-a lungul timpului a jucat pe scenele Teatrului Național din București, Teatrul Mic, Bulandra. În prezent joacă pe scena Teatrului Bulandra, în piese precum “Arlechino moare?”, “Pescărusul” (piese ce au luat naștere în cadrul proiectului “Laboratorul de Noapte” – primul laborator de cercetare teatrală din România), “Macbeth”, “The Bach Files”, “La Grande Magia”, sau “Aglaja” – în cadrul Centrului Cultural European UNESCO „Nicolae Bălcescu”.
Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă, vă invităm pe pagina de Facebook și pe site.
Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.