Artistul român Hamid-Nicola Katrib îsi va împartasi una dintre viziunile sale asupra artei moderne într-un cadru urban, parasit si uitat de timp, care va anima locatia într-o viziune suprarealista plina de emotii. Amprenta artistului, atent conturata în Big Bang – vernisajul pe care îl pregateste pentru data de 7 iunie 2018, se va reflecta în 11 tablouri suprarealiste pictate de acesta în ulei, însa vedeta serii va fi instalatia denumita „The End”.
„The End” este o instalatie fragila, compusa din sute de pahare din sticla, realizate dupa imaginatia artistului, cu o înaltime de 3 metri, montate si construite într-un echilibru fragil, dar spectaculos.
Momentul dezvaluirii instalatiei va fi un moment unic, în care jocurile de lumini vor completa armonios elementele de dans contemporan si acrobatie, iar punctul culminant al serii va fi momentul „BIG BANG”, moment în care invitatii alarmati de gongul orologiul timpului efemer vor asista la momentul distrugerii acestei instalatii fragile în mii de farâmituri.

„Ce putem face cu o lucrare de arta care este menita pentru a fi distrusa la putin timp dupa ce apare? Oare mai avem timp sa întelegem gestul artistic? Auzim strigatul autorului în momentul în care lucrarea este distrusa? Putem sa ne calibram rapid spre tot tumultul interior al autorului? În spatele acestui gest de spargere a unei arhitecturi surrealiste − pline de pahare golite, vaze vechi, sfere de plastic, toate presarate cu aripi de fluturi − apar încifrate starile personale ale autorului. Bizarele asociatiilor incongruente, unul dintre principiile majore ale suprarealismului, si puterea de ambiguitate de care sunt capabile însesi obiectele familiare contin resurse inepuizabile de miraculos în instalatia prezentata. Poate ca prin aceasta înfaptuire, dupa atât de multa munca, Hamid Nicola Katrib ne îndeamna sa credem ca nu tot ce privim devine al nostru, ne spune ca doar acel moment al Big Beng-ului este personal. În schimb, puterea actului în sine o are doar el. Depinde doar de noi sa învatam din distrugere, care, pentru autor, devine pura cautare”, explica Adrian Buga, curatorul evenimentului.
Întregul eveniment sta sub semnul unicitatii, pentru ca acest show va face parte dintr-un film docu-drama care o are în prim plan pe Victoria Lu, prima si singura femeie curator de arta din China si Fu Shen, un profesor de caligrafie. Acest material documentar va fi lansat în întreaga lume, atragând astfel atentia asupra artei si formelor sale unice de exprimare.
Vernisajul va reuni aproximativ 200 de invitati si va avea loc la o fosta fabrica, pe 7 iunie 2018, începând cu ora 19:30, pe Splaiul Unirii, nr. 96. Dress-code-ul flamboaiant, muzica si preparatele culinare vor oferi un farmec aparte acestui eveniment unic.