Un om de stiinta rus, care si-a petrecut timpul studiind campul energetic uman, sustine ca oamenii pot schimba lumea si lucrurile din jur prin simpla folosire a energiei proprii. Desi aceasta teorie nu este noua, nu multi oameni de stiinta si-au rapit din timp pentru a dovedi astfel de teorii, cu toate ca domeniul fizicii cuantice a aruncat putina lumina asupra subiectului in cauza, de-a lungul anilor. Dr. Konstantin Kroktov – profesor de fizica la Universitatea Tehnica de Stat din St. Petersburg, afirma ca propriile noastre ganduri, pozitive si negative, au un impact diferit asupra mediului care ne inconjoara.
“Dezvoltam ideea conform careia constiinta noastra face parte din lumea materiala si ca putem, cu ajutorul constiintei, sa influentam direct lumea,” spune Dr. Konstantin Korotkov.
Nu putem vedea energia prea usor cu ochiul liber, asadar universul unei energii ce nu poate fi vazuta poate fi dificil de inteles fara masuratori stiintifice care sa ateste si sa masoare ce se intampla. Poate ca de aceea studiile asupra felului in care constiinta ne afecteaza realitatea au fost ocolite atata timp. Pentru a ajuta la crearea unei punti intre lumea fizica si cea nevazuta, se desfasoara experimente stiintifice numite „bioelectrofotografie”. In aceste experimente, se pleaca de la ipoteza conform careia corpul uman si constiinta emit constant energie. Urmand aceasta ipoteza, Bioelectrofotografia urmareste sa capteze aceste campuri de energie ce pot fi vazute ca o aura luminoasa in jurul corpului. In lumea metafizica, aceasta emisie de energie este cunoscuta drept „aura unei persoane”, in timp ce in campul stiintific, aceasta aura este numita „campul nostru de energie”
Cercetarile de la Princeton
Dr. Korotkov nu este singurul care studiaza efectele mintii umane, ale gandurilor si energiei umane, asupra mediului inconjurator. Laboratorul de Inginerie si Cercetare a Anomaliilor Princeton (PEAR) a incercat, de asemenea, sa gaseasca raspunsuri pentru acest subiect si a concluzionat ca mintea umana are, intr-adevar, capacitatea subtila de a infuenta rezultatele dispozitivelor numite Generatoare de Evenimente Aleatorii (REG [Random Event Generators]).
Un proiect ce initial a pornit atunci cand un student, din curiozitate, a decis sa studieze efectele mintii umane si ale intentiei asupra mediului inconjurator, s-a dezvoltat intr-un riguros laborator de testari, unde Dr. Robert Jahn si asistentul sau petrec multe ore experimentând, pentru a determina daca mintea umana are sau nu un efect asupra lumii noastre fizice. Jahn si asistentul sau au reusit sa stabileasca ca interactionarile dintre mintea umana si masini dezvolta o relatie care nu este de natura fizica. Mintea umana a reusit sa afecteze si sa schimbe rezultatele masinilor in maniere inexplicabile. In esenta, constiinta avea un efect clar asupra lumii fizice.
Pentru a determina efectele pe care le are intentia mintii umane asupra lumii fizice, cercetatorii mai sus amintiti au construit cateva generatoare de numere aleatorii. Aparatele practic mimeaza aruncarea unei monede si inregistreaza rezultatele in timp. Masinile au efectuat un numar de 200 de aruncari pe secunda si au inregistrat o medie a aversului si reversului monedei de 100, asa cum era de asteptat. Lasate nesupravegheate, masinile continua sa inregistreze rezultate ce sugereaza 50/50% sanse de „cap” sau „pajura”. Rezultatele interesante au inceput sa apara cand intentia umana a inceput sa interactioneze cu masinile. Aceste sanse arbitrare de 50/50% pentru o fata sau alta a monedei simulate au inceput sa devieze de la ceea ce se astepta in mod normal, pe masura ce observatorul uman a inceput sa se gandeasca si sa intentioneze ca masinile sa arate un rezultat sau altul (mai mult „pajura” decat „cap”, spre exemplu). Desi influenta mintii asupra masinilor nu a fost mare, a fost indeajuns de concludenta incat sa determine fizicienii contemporani sa se intrebe ce se intampla mai exact. Poate ca aici este momentul in care universul cuantic poate arunca o lumina concludenta?
Implicatiile pe care aceasta cercetare le poate avea asupra umanitatii sunt fascinante, daca ne gandim ca am putea ajunge pana la a fi capabili sa cream o lume pacifista, sa ducem un mod de viata mai sanatos si sa devenim mai fericiti. Daca intentiile si gandurile pot avea impact asupra universului inconjurator, asa cum a fost aratat mai sus, de ce sa nu exploram mai departe spre limitele a cat de departe am putea ajunge? Stiinta incepe sa confirme adevarata puterea a mintii si a intentiei noastre.
Video-ul de mai jos reprezinta un foarte scurt rezumat al activitatii Laboratorului de Inginerie si Cercetare a Anomaliilor Princeton, cercetari in interactiunea minte-materie ce stau la baza Tehnologiei Psyleron.
Psyleron – Princeton Mind-Matter Interaction Research from Psyleron on Vimeo.