Comunicat de presă
4 decembrie, ora 20:00 /ARTISTS TALK, un spectacol de Gianina Cărbunariu
Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir
Scenografia: Dorothee Curio; Video: Mihai Păcurar; Muzica: Bobo Burlăcianu
Producător: ARCUB; Co-producător: Asociația Piese Refractare
Durata spectacolului: 90 minute, fără pauză; Prețul biletelor: 35 lei, 25 lei (reducere pentru elevi, studenți si pensionari)
8 decembrie, ora 20:00/ SCHNEIDER & SCHUSTER, de Joshua Sobol, traducerea Ada Maria Ichim
Cu: Mihai Călin, Richard Bovnoczki; Regia: Lucian Pavel
Scenografia: Mihai Păcurar; Coregrafie: Silvia Călin
Schneider & Schuster prezintă într-un cadru dramatic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare. Cei doi evrei își trăiesc o bună parte din viață închiși, urmând ca apoi să fie deportați în Siberia iar după Perestroika-Glasnost, se trezesc în sălbatica lume capitalistă de astăzi.
Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, cunoscut pentru rolurile din „Și veni barbatul la femeie” si din recenta productie a Teatrului de Comedie – „Nina”. Textul lui Joshua Sobol, în traducerea Adei Maria Ichim, exploatează intens talentul, experiența și disponibiliatea artistică a doi actori, aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative, care își utilizează toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Călin și Richard Bovnoczki. Costumele și decorurile sunt realizate de scenograful Mihai Păcurar, iar mișcarea scenică poartă semnătura coregrafei Silvia Călin.
Durată spectacol: 75 minute; Preț bilet: 35 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
9 decembrie, ora 20.00 /BUCUREȘTI. INSTALAȚIE UMANĂ
Cu: Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula
Un spectacol coordonat de Radu-Alexandru Nica după un concept de Florin Fieroiu
Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu-Alexandru Nica
Concept și realizare instalație video / obiect / deformance intro: Andu Dumitrescu
Mișcare scenică: Florin Fieroiu; Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea
Asistent regie: Irina Crăiță-Mândră
București. Instalație Umană este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie politically correct. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent. Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordantă și agresivă, cu umorul său coroziv, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire a unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști. O instalație teatrală, un spectacol ofensiv, secvențial, frontal, angajat politic.
Durată spectacol: 65 minute; Preț bilet: 50 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
11 decembrie, ora 19:00 / BARAJUL, de Conor McPherson, traducerea Andreea Vulpe
Cu: Marian Râlea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Romeo Pop, Simona Pop
Regia: Andreea Vulpe; Scenografie: Daniel Titza; Light Design: Vlad Lăzărescu
Piesa Barajul aparține autorului irlandez Conor McPherson, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni. Barajul, pus în scenă pentru prima oară în România, prezintă povestea a cinci personaje aflate într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în
Irlanda,care se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Si la fel cum apele râului se adună în lacul de acumulare, povestile lor spuse la ceas de seară topesc vorbele celor cinci personaje cu istorii de viață extrem de diferite, într-o atmosferă bizară. În încercarea de a se apropia, ei vorbesc despre relații: legături strânse, legături pierdute, amprente definitive pe care le lasă ceilalți în viețile noastre. Spun lucruri grave, fantomatice, pe care nu le pot vorbi cu cei apropiați. Vorbesc unor străini pentru a se simți mai puțin singuri.
Durată spectacol: 120 minute; Preț bilet: 35 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB