Atelier Alternativ al Teatrului de pe Lipscani isi continua misiunea de a prezenta publicului sau un teatru diferit. Cu actori tineri, cu artisti care isi fac meseria cu pasiune. Astfel, pe 10 decembrie, la ora 20:00 fix, deschidem portile unei biblioteci imaginare si va invitam la one-man-show-ul muzical Actorul din biblioteca.
Ce se poate întâmpla noaptea, când toate luminile unei biblioteci se sting? Oare cartile pot prinde viata? Credeti ca personajele voastre preferate duc o existenta palpabila în sala unei biblioteci întunecate? Ce ati spune daca statuile ce împodobesc un asemenea spatiu s-ar trezi peste noapte si ar trai povesti de viata ca si voi? Întrebari… întrebari… întrebari… Raspunsurile le veti gasi doar alaturi de Tadeus Minca (actor) si Mihai Dunarintu (violonist) în one-man-showul muzical Actorul din biblioteca.
Odata cu lansarea acestui proiect, compania independenta “Teatrul Nostru” îsi propune crearea unui altfel de spectacol, unui alfel de teatru. Traim în “epoca regizorului”. Dar noi ne dorim sa readucem în prim-plan actorul. Sa recream actorul-vedeta. Astfel, “Actorul din biblioteca” este al doilea spectacol al “Teatrului Nostru” care aduce în lumina rampei personalitatea creatoare a actorului si permite publicului sa intre în culisele realizarii actului teatral. “Actorul din biblioteca” este o provocare, atât pentru privitor, cât si pentru interpreti. Alaturarea unui instrumentist live – în acest caz, un tânar violonist (Mihai Dunarintu – student anul IV la Conservatorul din Bucuresti, clasa maestrului Gabriel Croitoru) de mare talent – actorului care da viata diverselor personaje va provoca imaginatia publicului, dar si puterea de munca a celor doi artisti.
Veniti sa vedeti Actorul din biblioteca – nu veti regreta. Veti râde, veti plânge, veti fi amuzati, va veti relaxa, veti învata. Dar, cel mai important, veti pleca acasa mai bogati, mai gânditori si veti fi, cu siguranta, transformati!
Actorul din biblioteca – un one-man-show muzical
(texte de William Shakespeare, A.P. Cehov, Matei Visniec, George Topârceanu, Claudia Postelnicescu si o canava de commedia dell’arte)
Distributia:
Statuia actorului – Tadeus Minca
Statuia violonistului – Mihai Dunarintu (anul IV, Conservatorul din Bucuresti, clasa Gabriel Croitoru)
Scenariu si concept – Tudor Sicomas
Design grafic – Sebastian Ghita