Numerosi artisti s-au intrebat cum ar fi aratat oare personajele lor preferate daca s-ar fi aflat sub imperiul unor vremuri radical diferite. Iata si produsul final al reinchipuirii catorva dintre cele mai indragite figuri ale culturii pop.
Razboiul stelelor in vremuri biblice
He-Man si Maestrii Universului in Evul Mediu
E destul de dificil de surclasat talentul pictoric al lui Jason Hernandez cu privire la reprezentarea povestii lui He-Man si pisica razboinica (Battle Cat) infrangandu-l pe Skelator. In cazul in care te intrebi care este semnificatia lui «Magister Mundi Sum», acesta se traduce in «Eu sunt maestrul Universului».
Razbunatorii (The Avengers) in Japonia feudala
Intregul grup al Razbunatorilor feudali este gandit destul de ingenious de catre artistul genesischant (Alex Mitchell), mai ales personajul lui Loki, intruchipat ca demon al mitologiei japoneze.
Razboiul stelelor in epoca Edo a Japoniei (1615 – 1868)
Exista destul de multe lucrari artistice care sa zugraveasca personaje ale Razboiului stelelor din perioada Edo japoneza si nu-i de mirare, avand in vedere ca George Lucas si-a intemeiat povestea pe legendele samurai ale producatorului de film, Akira Kurosawa. Desi exista o gramada de reprezentari ale personajelor samurai din Razboiul Stelelor, cele semnate Steve Bialik sunt amuzante in mod special deoarece artistul nu se limiteaza la surprinderea stilului caracteristic razboinicilor samurai, ci reuseste element cu element sa creeze o grafica emblematica a acelor timpuri. Lucrarile sale pe aceasta tema sunt nenumarate, prin urmare site-ul sau nu este de trecut cu vederea. Mai sus ii avem pe Printesa Leia si Jabba the Hutt, extraterestrul obez.
Vrajitorul din Oz in China secolului XVI
Parasind Kansas-ul, artistul Billy Nunez ne-o infatiseaza pe chinezoaica Dorothy, alaturi de un Sperie-Ciori in haine de fermier, un Om-de-Tinichea razboinic wannabe si un Leu care e… tigru.
Razboiul stelelor in Anglia victoriana
Poate ca Vader e rau, dar e, cu siguranta, un gentleman, acceptand sa “pozeze” intr-o astfel de tinuta alaturi de Boba Yett, Yoda si Chewbacca. Fara doar si poate, Terry Fan poseda o imaginatie aparte hotarand ca-n vremuri Victoriene, Chewy ar trebui sa poarte un monoclu.
Star Trek in Anglia victoriana
Tot in categoria science-fiction-ului victorian se inscrie si versiunea lui Rabittooth, care-si imagineaza eroii Star Trek intr-o vreme a lui Jules Verne. Nu ca n-ar fi absurd.
Transformers, tot in era victoriana
Brian Kesinger ii prezinta pe Transformeri ca o combinatie intre sensibilitatile curentului steampunk si nostalgia divertismentului infantil optzecist.
Mario in anii `70
Butcher Billy descrie un Mario rebel, care ne duce cu gandul la o razvratire punk impotriva tiranului Bowser (King Koopa). Sa te tot joci.
Urzeala tronurilor in anii `80 si `90
Cum ar arata personajele GoT dupa o calatorie in anii `90? Ei bine, artistul Mike Wrobel, cat si fanii serialului ar fi cu siguranta de-acord ca a realizat o treaba fantastica transportand eroii GoT in vremea Printului din Bel Air si a lui Marty McFly din Inapoi in viitor.
The Shining, contaminat de febra tehnologiei
Aceasta nostima reprezentare nu are aceleasi valente ale unei opere artistice, insa, fara indoiala, reuseste sa sublinieze influenta pe care o exercita o anumita epoca asupra firului epic al unei naratiuni, fie ea reala sau imaginara. In definitiv, daca aceasta poveste s-ar fi desfasurat in zilele noastre, un PC si o conexiune viabila la net ar fi reusit mai mult ca sigur sa amuteasca vocile macabre care-i dau tarcoale lui Jack.