Viata-i mai frumoasa dupa ce mori – cronica de teatru

0
500
viata-i mai frumoasa dupa ce mori

 Raftul cu 5 idei despre spectacolul Viata-i mai frumoasa dupa ce mori

 Acest articol va sta sub semnul cuvantului PRIMUL. Consemnez, asadar, 7 premiere, una mai importanta decat alta:

  1. A fost primul spectacol vazut la FEST-FDR.
  2. A fost primul spectacol vazut la Teatrul National din Timisoara.
  3. A fost primul spectacol vazut in limba maghiara. Am mai vazut spectacole in Idis, in rromanes, in italiana. In maghiara inca nu vazusem.
  4. A fost primul spectacol de teatru vazut in afara capitalei.
  5. Este primul articol pe care-l scriu pentru Raftul cu idei.

   Acum, fiind primul articol, trebuie sa va spun cum le voi scrie pe toate: sub forma RAFTUL CU 5 IDEI DESPRE SPECTACOLUL X. Nu stiu cu ce titlu va aparea exact, asta tine de bucataria interna a site-ului. Eu va expun aici cele 5 idei:

  1. Imi place titlul. Enorm. Indiferent cine joaca si unde, as merge sa vad un spectacol avand acest titlu. E indeajuns de comercial incat sa atraga, indeajuns de profund incat sa nu goneasca publicul pretentios si indeajuns de inselator incat sa te poata duce pe piste gresite. Nu zic ce reuseste, zic doar ca si dupa ce am vazut spectacolul pot afirma ca este cel mai bun titlu posibil.
  2. Va ziceam despre acele premiere. As mai putea adauga cateva, rezumate simplu prin: nu mai vazusem niciun spectacol regizat de Maniutiu si nici nu stiam vreun actor din distributie. M-au surprins cu totii, in mod placut bineinteles.
  3. Este un spectacol construit interesant: regizorul vrea sa incepi razand in hohote, primul impact sa fie unul bun, iar apoi pare c-ar controla printr-o telecomanda invizibila sa sa se rareasca din ce in ce mai mult hohotele de ras. Pe cat de funny incepe spectacolul, pe atat de serios se termina.
  4. Interesant decorul, chiar daca poate parea prea plin (asa cum am citit intr-o alta cronica). Eu zic sa-l studiati cu atentie. Foarte interesant de studiat, uneori mi-a parut ca este un personaj care, cumva, cere sa fie bagat in seama. Reuseste in momentele in care apare globul pamantesc.
  5. Viata-i mai frumoasa dupa ce mori s-a jucat si la FNT in 2014. Daca se va mai juca si-n alte festivaluri zic sa mergeti sa-l vedeti.

   Cam atat despre spectacolul Viata-i mai frumoasa dupa ce mori. Pentru mine este debutul pe acest blog, asa ca trebuie sa ma si prezint: Emil Calinescu ma numesc si am mai multe proiecte in online. Despre teatru scriu constant pe blogul personal EmilCalinescu.EU, iar despre filme pe Cinemil.RO. Mai am si alte proiecte (inca 4), dar in acest context tin sa le semnalizez doar pe cele doua. Va astept si pe blogurile mele si ii multumesc inca o data lui Bogdan pentru oportunitatea oferita. Salutari TEATRALE tuturor!

Discutii pe Facebook
Litera.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.