Uimitoarea Metropola construita de furnici

0
770

   O echipa de arheologi a descoperit in Brazilia o extraordinara constructie subterana, facuta de… furnici! Constructia este asa de sofisticata, incat cercetatorii au denumit-o “Marele Zid chinezesc al furnicilor”.

   Acest megalopolis se presupune a fi gazduit una dintre cele mai mari colonii de furnici din lume. Aflat la 8 metri adancime, complexul dispune de vaste stradute subterane, drumuri, tunele de aerisire si chiar gradini. Labirintul de canale acopera 46 de metri patrati. Comunitatea de furnici a fost descrisa ca un “superorganism”, din cauza modului in care s-a coordonat. Furnicile au depus un efort inimaginabil pentru a construi aceasta casa gigant. Fiecare insecta a carat in mod repetat o incarcatura imensa de pamant, pe o distanta de peste 800 de metri.

metropola construita de furnici

   Orasul furnicilor dispune de zeci de drumuri de legatura intre camerele principale si este inconjurat de retele ce permit o buna ventilatie a cuibului, oferind totodata si cele mai scurte rute de trasport pentru furnici. Pare ca intreaga constructie este ideea unui singur arhitect, insa uimitoarea realitate este ca intregul cuib – milioane de furnici – au lucrat ca o singura entitate.

metropola construita de furnici

Discutii pe Facebook
Litera.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.