Trezirea: Ghid pentru o spiritualitate fara religie. Sam Harris

1
913
recenzie Trezirea: ghid pentru o spiritualitate fara religie.

   “Exista vreo fericire pentru care sa nu depui nici un efort inainte?”

   Intrebare cheie ce defineste cartea lui Sam Harris: Trezirea: Ghid pentru o spiritualitate fara religie M-am intrebat de ce am ales-o dintre atatea carti de la editura Herald?

   Dar stiu ca, de fapt, ea m-a ales pe mine!

recenzie Trezirea: ghid pentru o spiritualitate fara religie. Sam Harris   Pentru ca ma reprezinta si pentru ca suntem asaltati de intrebari in vremurile acestea, intrebari la care nu mai gasim raspuns decat… unii in biserica, altii in afara bisericii sau, cei mai multi… deloc!

   O carte intortocheata ca si autorul, filosof si cercetator in domeniul neurostiintei, ateu dar si scriitor recunoscut prin abordarea subiectelor “sensibile” in cartile sale despre religie si spiritualitate!

   A gasi legatura dintre cele doua, intr-o societate care oricum nu stie unde se afla, tine de fiecare in parte.

   De ce e interesanta abordarea lui? Pentru ca ajungi calator in perspectiva lui, esti tovaras de drum si de raspunsuri in experientele lui, esti ca un Hopa-Mitica intre religie si spiritual (asta daca esti in cunostinta de cauza, altfel il renegi pe autor pentru indrazneala)!

   De ce m-a gasit pe mine aceasta carte?

   Simplu, asta caut acum! Ma aflu eu insami in vartejul in care sa ma regasesc, sunt intre re-amintire a Sinelui si practici devenite trend (o ultima speranta a celor nesiguri in viata lor), calatorii initiatice spre preoti piosi si clarvazatori, calugari ajunsi la iluminare, cozi la morminte sfinte doar pentru a regasi acea credinta din Tine, in miracolul care esti Tu!

   “Care este sensul vietii? Care este telul nostru pe pamant?” – cine iti da raspuns la aceste intrebari?

   Sunt de acord ca religia este suma de povesti infrumusetate de-a lungul timpului cu convingerile generatiilor trecute, cu limitarile si amenintarile pentru pacat. Sunt de acord ca stiinta si informatia tehnologica din ce in ce mai avansata pune la indoiala povestea si ofera dovezi ca aceasta poate fi distorsionata, doar ca oamenii nu tin pasul, iar sacul cu mostenirea genetica atarna tot mai greu, parca invers proportional cu informatiile acumulate si dovedite.

   Ce-i mai usor: sa crezi in ce-ti spune bunica si strabunica sau psihologul, cercetatorul si cartile de dezvoltare personala si spirituala?

   Uite, aici si acum alegi ce crezi! Ideea este ca nu stii ce… pentru ca mintea ta iti spune una, sufletul tau (daca il recunosti) simte alta! Si te zbati in a afla ce esti: religios sau spiritual? Ateu sau credincios?

   Experienta mea de viata (jumatate, cea cu experimente) imi spune ca nu exista fericire pentru care sa nu depui nici un efort inainte, dar e doar perspectiva mea!

   Sa o gasesti pe a ta te poate ajuta Sam Harris in cartea lui Trezirea: Ghid pentru o spiritualitate fara religie.

“Deschide ochii si vezi “

Multumesc pentru ascultare, suflete!

——————————————————————————————————————————————————–

   Publicatia Trezirea: Ghid pentru o spiritualitate fara religie, de Sam Harris a fost oferita de editura Herald. Cartea poate fi achizitionata la pret redus, aici:
https://www.edituraherald.ro/carti/trezirea-ghid-pentru-o-spiritualitate-fara-religie-detail#.Vb9h8vmqqko

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.