);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Trei nopti cu Madox la Festivalul National de Teatru pe 24 si 25 octombrie!

Publicat

pe

Trei nopti cu Madox

Comunicat de presa

   Producţia Teatrului Nottara, Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec, în regia lui Mihai Lungeanu, a fost selecţionată pentru cea de-a 26-a ediţie a Festivalul Național de Teatru (FNT), care va avea loc între între 21 şi 30 octombrie, în Bucureşti.

   Spectacolul Trei nopţi cu Madox se va juca pe 24 şi 25 octombrie, la ora 19:00 respectiv ora 18:00 la Teatrul Nottara, la Sala „George Constantin”. Mai multe detalii despre spectacol şi bilete găsiţi aici.

Madox, un prieten de nădejde al artistului!

   Într-un interviu acordat la premiera Teatrului Nottara, Matei Vişniec mărturiseşte ce reprezintă Madox pentru el şi condiţia lui artistică: „Atunci când mi se întâmplǎ sǎ mǎ simt puţin împovǎrat de timp sau de vidul care se formeazǎ în jurul fiecǎrui destin uman, îl chem pe Madox şi discutǎm puţin de una, de alta… sau mai râdem sau mai inventǎm un joc. Madox este mereu disponibil, un formidabil acompaniator de cǎlǎtorie. Viaţa fǎrǎ el ar fi mai ploioasǎ şi mai fǎrâmiţatǎ”.

   „Tot pe el îl chem în ajutor când mǎ rǎtǎcesc în labirintul cǎlǎtoriilor mele interioare şi chiar exterioare. Când am fost întrebat de regizorul Mihai Lungeanu, cǎruia îi mulţumesc pentru anii de pasiune dǎruiţi teatrului meu, câte locuri sǎ-mi rezerve la premiera cu Trei nopţi cu Madox i-am spus, evident, douǎ. Aţi înţeles, fǎrǎ îndoialǎ, eu când merg la teatru sunt însoţit de Madox şi am nevoie întotdeauna de douǎ locuri”, afirmă dramaturgul.

   Însăşi participarea la acest unic eveniment, care adună cele mai semnificative şi valoroase creaţii ale stagiunii 2015-2016, este o reconfirmare a valorii Teatrul Nottara, susţinute la acelaşi nivel înalt, chiar şi în perioada dificilă prin care a trecut în ultimele opt luni.

   Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Victoria Cociaş, Alexandru Jitea, Ion Grosu, Paul Chiribuţă şi Ion Haiduc. Lor li se alătură, pe scenă, patru tineri actori: Lucian Bârsan, Iulian Burciu, Iulian Cuza şi Veliko Velikov.

   Matei Vişniec (29 ianuarie 1956, Rădăuți) este o personalitate marcantă a generaţiei literare optzeciste şi nu numai, fiind în acelaşi timp, dramaturg, poet şi jurnalist. În 1977 a început să scrie piese de teatru. Timp de zece ani a creat numeroase texte, care au fost interzise în repetate rânduri de cenzura comunistă. În 1987 încep repetiţiile a două piese scurte la Teatrul Nottara, dar în mod miraculos apare o invitaţie specială din partea unei fundaţii literare franceze. Obţine acordul de a pleca în Franţa, unde cere azil politic. În 1991, piesa sa Angajare de clovn a primit Premiul Piesa Anului, acordat de UNITER. Debutul său internaţional a avut loc în 1992 cu piesa Caii la fereastră, montată în Franţa. De-a lungul timpului, textele sale au văzut luminile rampei în ţări din întreaga lume (Franţa, Anglia, Japonia, SUA). Printre premiile primite se numără cel acordat de Uniunea Scriitorilor din România (câştigat de trei ori), precum şi Premiul European al SACD (Asociaţia Franceză a Autorilor de Teatru şi a Compozitorilor). Anul acesta a obţinut la Gala UNITER Premiul pentru Cel mai jucat dramaturg român.

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera – La Bohème – de Giacomo Puccini, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Puccini La Bohème Raftul cu idei Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 17 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.

   Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada în care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea. Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste câteva decenii, catre finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890.

   Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitatea atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea „Momus” si vânzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde întunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc. Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii. Personajele din „La Bohème” retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de statutul tinerilor artisti în epoca lui Puccini, dar din care ei reusesc sa evadeze uneori prin creatie, iubire si vis.

   Regizorul Ionel Pantea despre productia La Bohème de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca este opera cea mai iubita si mai des reprezentata din creatia pucciniana. Am dorit o opera pe bune, convingatoare si vie, facuta cu noima si armonie, cultivând spontaneitatea, naturalul ca valoarea, care sa puna în fapt visele echipei. Doresc acestui spectacol sa-i bucure pe bucuresteni si nu numai, astfel încât sa savureze timp îndelungat aceasta productie.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00)

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, la Opera Nationala Bucuresti

Publicat

pe

parafraze cu parfum interbelic raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie, si duminica, 17 iunie, începând cu ora 14:00 în foaier spectacolul Parafraze cu parfum interbelic – o nostalgie cu parinti, o descoperire pentru copii, cu muzica din repertoriul interpretilor Maria Tanase, Zavaidoc, Dorel Livianu, Cristian Vasile, Jean Mascopol, Titi Botez si texte din creatia autorilor Anton Pann, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, Constantin Tanase, Adrian Paunescu.

   Conceptia, aranjamentele muzicale si realizarea spectacolului sunt semnate Smaranda Morgovan, care va asigura si conducerea muzicala.

   Participa pianista Eugenia Victoria Sandru, violonista Irina Furdui, flautista Petra Pana, solistii Andrei Lazar, Sorana Negrea, Daniel Filipescu, actorii Tudor Morar, Liviu Popa, Tudor Morgovan, Razvan Raduta, Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X