Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

stiinta si educatie

Uimitoarea Metropola construita de furnici

   O echipa de arheologi a descoperit in Brazilia o extraordinara constructie subterana, facuta de… furnici! Constructia este asa de sofisticata, incat cercetatorii au denumit-o „Marele Zid chinezesc al furnicilor”.

   Acest megalopolis se presupune a fi gazduit una dintre cele mai mari colonii de furnici din lume. Aflat la 8 metri adancime, complexul dispune de vaste stradute subterane, drumuri, tunele de aerisire si chiar gradini. Labirintul de canale acopera 46 de metri patrati. Comunitatea de furnici a fost descrisa ca un „superorganism”, din cauza modului in care s-a coordonat. Furnicile au depus un efort inimaginabil pentru a construi aceasta casa gigant. Fiecare insecta a carat in mod repetat o incarcatura imensa de pamant, pe o distanta de peste 800 de metri.

metropola construita de furnici

   Orasul furnicilor dispune de zeci de drumuri de legatura intre camerele principale si este inconjurat de retele ce permit o buna ventilatie a cuibului, oferind totodata si cele mai scurte rute de trasport pentru furnici. Pare ca intreaga constructie este ideea unui singur arhitect, insa uimitoarea realitate este ca intregul cuib – milioane de furnici – au lucrat ca o singura entitate.

metropola construita de furnici

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register