Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Pisicile si cainii nu sunt programati genetic sa se urasca

Pisicile si cainii nu sunt programati genetic sa se urasca

   Doi dintre cei mai buni prieteni ai omului – pisica si câinele – nu sunt nicidecum programati genetic sa se urasca, ba chiar se înteleg de minune de cele mai multe ori, contrar miturilor perpetuate în povesti si desene animate. Un studiu al Universitatii din Tel Aviv, efectuat asupra a 170 de familii care aveau ca animale de companie atât un câine, cât si o pisica, a demonstrat ca în doua treimi din aceste case relatiile dintre patrupede puteau fi definite ca „amicale”.

pisicile si cainii

   Într-un sfert din cazuri, animalele erau indiferente unul fata de altul, iar de-abia în a zecea parte din familiile analizate existau încaierari dese. Pe baza observatiilor facute, cercetatorii israelieni au venit si cu o „formula ideala” pentru a mari sansele bunei întelegeri între patrupede. Relatiile cele mai prietenesti se dezvolta daca primul animal adoptat este pisica si daca patrupedelor li s-a facut cunostinta când pisicuta era mai tânara de sase luni, iar catelul avea sub un an. (B.M.)

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register