Slingshot – un singur dispozitiv ce ar putea reduce 50% din bolile omului

0
666
slingshot

   Majoritatea apei in tarile “din lumea a 3-a” este contaminata cu virusi si bacterii care nu numai ca imbolnavesc grav, dar sunt si motivul deceselor multor copii.

   Insa un om lupta pentru o viata mai buna, impotriva greutatilor.

slingshot

   Vorbim de un dispozitiv simplu, care are insa puterea de a rezolva una dintre cele mai complicate probleme ale omenirii. Dean Kamen este inventatorul din spatele “Slingshot” (Prastia), un dispozitiv pentru purificarea apei care functioneaza cu energie infima si este foarte portabil. Cu acesta, inventatorul spera sa ofere comunitatilor improvizate din toata lumea accesul la apa potabila curata si pura, in propriile lor catunuri.

   50% dintre bolile umane de pe intreaga planeta sunt rezultatul patogenilor nascuti in apa. Apa neadecvata sta la baza a 2 milioane de decese pe an si aproape toate victimele sunt copii sub varsta de 5 ani. Am putea elibera jumatate din paturile spitalurilor planetei doar oferind oamenilor in cauza apa curata.

   Dispozitivul Slingshot fierbe apa (distrugand astfel o majoritate vasta de bacterii ce sunt cunoscute a dauna omului) obtinand astfel abur, similar unui boiler. Aburul este apoi rapid compresat in lichid, adica apa purificata distilata. Genialitatea sistemului prin care functioneaza dispozitivul ii confera acestuia aplicabilitate in orice mediu care contine apa, intr-o forma sau alta, ce poate fi fiarta. Astfel, dintr-o baltoaca plina de noroi, sau din apa sarata a oceanelor, in cateva minute, se poate produce un pahar de apa cristalina, buna de baut.

   Prin ingineria umana si inventivitate, se pare ca avem capacitatea de a salva milioane de vieti si de a oferi oricui, oriunde s-ar afla, acces la cel mai necesar element vital – apa sanatoasa, curata, care sa nu-i imbolnaveasca.

   Aflati mai multe despre proiectul Slingshot din filmuletul de mai jos.

SLINGSHOT | Paul Lazarus from Focus Forward Films on Vimeo.

[via]

 

Discutii pe Facebook
Litera.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.