Shibari: erotism, arta, fetish. Legaturi ce elibereaza. Interviu. (+18)

0
2211
shibari, bondage, kinbaku, BDSM, erotic
shibari, BDSM, erotic, kinbaku, rope bunny, bondage
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro

Acest articol este o reproducere partiala. Intregul articol poate fi citit pe BadKarma.

   Shibari (jap.): actul de a lega, imobiliza sau a tese. Exclusiv, in comunitatile BDSM are si sensul de “sexual bondage”. Shibari reprezinta exprimarea bogata si erotica a artei japoneze de a lega cu sfoara (rope bondage). Accentele sunt plasate nu numai pe legaturi, ci si pe rolul franghiei ca mijloc de comunicare.

   Morgue Beauty, model si conceptual stilist a fost de acord sa împartaseasca opinia ei despre practica shibari, pentru publicatia BadKarma.

Shibari, bondage, kinbaku, rope bunny
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro

BadKarma: Cum ai aflat de shibari?

Morgue Beauty: Dintotdeauna am avut anumite înclinatii spre imagini si practici nu foarte mainstream. Era de asteptat ca la un moment dat sa ma lovesc si de shibari. Undeva prin liceu am devenit curioasa legat de arta în imagini. Si pâna în facultate, aveam deja o arhiva impresionanta de fotografii variate, unele incluzând nuduri, sfoara sau accesorii fetishiste. Abia acum 3-4 ani am descoperit exact ce înseamna acel bondage care ma încânta vizual – a fost si prima poza postata pe Facebook, la care am primit report si mi-a fost închis contul pentru 3 zile. Fotografia reprezenta o domnisoara pe un ponton, cu o legatura strappado într-o postura de nud intuitiv.

   Dupa aceea am încetat sa mai postez fotografii atât de detaliate pe partea de nud, însa exista pe retelele de socializare grupuri de shibari / kinbaku sau chiar site-uri aferente fetishului.

bondage, shibari, kinbaku, BDSM, erotic, rope bunny
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro

Când ai practicat shibari pentru prima data?

   Shibari în adevaratul sens al cuvântului am încercat prima data acum aproape doi ani, cu un fotograf exceptional, pentru a transpune sfoara si corpul meu nud într-un proiect ce s-a transformat într-o expozitie fotografica. Bondage la nivel „dezordonat” practicasem si înainte, dar niciodata ceva complicat si sub nici o forma suspensii.

Cum te-ai simtit?

   Acea prima experienta a fost plina de emotii si senzatii bipolare: frica de a fi suspendata deasupra podelei doar de un cerc, într-o pozitie în care nu ma puteam misca, sfoara care taia adânc în piele, expunerea corpului meu gol care ma timora… Iar la polul opus, dorinta de a încerca ceva la care visam de ani de zile si de a-mi demonstra ca o pot face. Nici una din experientele mele ca model de bondage nu au fost strict legate de sfoara, cat de trinitatea Eu-Sfoara-El.

shibari, BDSM, erotic, kinbaku, rope bunny, bondage
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty |sursa foto: www.shibari.ro
Shibari, bondage, BDSM, kinbaku, erotic, rope Bunny
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro

Cum privesti tu shibari? Ce înseamna asta pentru tine?

   Shibari este o arta extraordinara: îmbinarea sforii cu imaginea corpului uman devin unitare, într-un mod pe care îl poti întelege doar daca savurezi macar o data în viata experienta asta (recomand cu caldura tuturor). Eu, în cei doi ani, am practicat alaturi de partenerul meu o forma mai intima si pasionala de shibari: Kinbaku, care se traduce prin „a lega cu inima si pasiune”.

Sa înteleg ca are legatura cu practicile BDSM?

   Shibari poate fi considerat parte din BDSM, deoarece de multe ori este asemuit cu bondage-ul, însa shibari este o arta japoneza veche de peste 600 de ani, puternic înradacinata în practicile de la acea vreme de capturare a prizonierilor. Strict ca opinie personala, shibari este ceva diferit: traditie, arta, fluiditate, erotism, concepte ce se pot îmbina cu BDSM-ul.

shibari, BDSM, erotic, kinbaku, rope bunny, bondage
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro

Consideri ca shibari este un mod de a exprima dominarea sexuala, sau este doar un mod de arta vizuala?

   Shibari reprezint? ambele. În momentul în care legi sau te lasi legat apare un schimb de forte si de control între parteneri. Aici putem vorbi de dominare fizica (restrictie), unde putem include ?i dominarea sexuala (cele doua nu sunt obligatoriu interconectate), trairea mentala (endorfine, adrenalina, uneori chiar si cautarea rush-ului dat de sentimentul de frica), chiar si dominarea sentimentala (dorinta de a lega pe cineva si a te simti puternic si/sau dorinta de a fi legat pentru a te oferi într-o forma sau alta partenerului).

Citeste interviul integral pe BadKarma

shibari, BDSM, erotic, kinbaku, rope bunny, bondage
Rigger/Fotograf: DarkShibari | Model: MorgueBeauty | sursa foto: www.shibari.ro
Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.