);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

Publicat

pe

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

ALAIN BERENBOOM, SCRIITOR BELGIAN FRANCOFON,

VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

29 martie – 1 aprilie 2016

Comunicat de Presa

   In cadrul proiectului Romanul politist belgian in prim-plan, Delegatia Valonia-Bruxelles l-a invitat in Romania pe Alain Berenboom, un renumit autor belgian francofon de romane politiste.

   Alain Berenboom, un nume important al literaturii belgiene contemporane, va fi prezent la Bucuresti si la Iasi pentru mai multe evenimente organizate in jurul celor doua romane politiste ale sale traduse in limba romana la Editura Crime Scene Press: Averea Gutmeyer si Primejdii in regat.

   Astfel, el va participa marti, 29 martie, la o intalnire – dezbatere pe tema romanului politist, care va avea loc la ora 18:00, la Muzeul Literaturii din Iasi, cu participarea lui George Arion, autor de romane politiste si editor, si a lui Dan Lungu, scriitor si director al Muzeului Literaturii din Iasi. Dupa intalnire, va urma o sesiune de autografe.

   Miercuri, 30 martie, la ora 19:00, Alain Berenboom va prezenta cele doua romane la Libraria Humanitas Cismigiu si va avea o discutie cu publicul, urmata de o sesiune de autografe. Pe data de 1 aprilie, Alain Berenboom va participa la o seara tematica in jurul romanului politist, organizata la ora 19:00, la Libraria Kyralina din Bucuresti.

   Alain Berenboom este, de asemenea, avocat in baroul din Bruxelles si profesor la Universitatea Libera din Bruxelles. Specialist in drepturi intelectuale si media, Alain Berenboom va sustine o conferinta cu tema Drepturile de autor si internetul joi, 31 martie, la ora 10:00, la Biblioteca Academiei Romane.

   Nascut la Bruxelles in 1947 dintr-un tata polonez si o mama de origine rusa, Alain Berenboom publica in 1990 primul sau roman, La position du missionnaire roux, o satira politica burleasca.

   In 2007, incepe munca la primul sau roman politist, Périls en ce Royaume / Primejdii in regat. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete politiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte inteligent, dar mereu inconjurat de oameni care il ajuta. Primejdii in regat este un roman politist in adevaratul sens al cuvantului, in acelasi timp nostalgic si amuzant, care exploreaza culisele din Belgia anului 1947.

   Alain Berenboom a primit in 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane politiste, Le Roi du Congo. In 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul Monsieur Optimiste, in care povesteste istoria familiei lui, ceea ce ii permite sa identifice sursele identitatii lui de scriitor belgian.

   Romanul Averea Gutmeyer reprezinta o revenire la seria de romane politiste in care Michel Van Loo este eroul principal. Cititorul are placerea sa descopere mai mult decat un roman politist, intriga cuprinzand doua asasinate la Bruxelles, peregrinarile lui Van Loo in Elvetia, apoi in Israel trecand prin Napoli, totul povestit cu umorul specific lui Alain Berenboom.

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

Scriitorul Alain Berenboom I copyright Sylvain Piraux

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

august, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X