);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Scoala de Duminica 2016 – UNATC „I.L. Caragiale”

Publicat

pe

Scoala de Duminica 2016 - UNATC „I.L. Caragiale”

Scoala de Duminica 2016 – UNATC „I.L. Caragiale”

Sesiune cursuri – primavara 2016

Comunicat de Presa

   Indiferent de varsta sau pregatire, acum iti poti exersa visele intr-un mediu academic, alaturi pe profesori ai UNATC I.L.Caragiale

   Incepand cu 3 aprilie 2016, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L.Caragiale” Bucuresti, isi redeschide portile nu doar pentru studenti. Pentru al saselea an consecutiv, Scoala de Duminica demareaza cu o noua sesiune de cursuri intr-un nou format intensiv numit UNATC Alternativ. Profesori ai universitatii cu cea mai veche traditie din tara in domeniile teatru si cinematografie ii asteapta pe toti cei pasionati de aceste doua specializari sa isi imbunatateasca si exerseze calitatile intr-un mediu profesionist, cu valoare recunoscuta.

   Fata de anii trecuti, noul program UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, mai eficiente din punct de vedere al timpului dar si mai bogate in ceea ce priveste continutul. Noul concept este dedicat omului modern care are nevoie sa beneficieze de maximul de cunostinte si de experienta aplicata, intr-un format concentrat. In acest sens, am reorganizat Scoala de Duminica in UNATC Alternativ, din dorinta de a oferi un program de educatie nonformala mai eficient calitativ dar si cantitativ.

   In noua formula. Scoala de Duminica presupune in continuare un format de 10 cursuri, dar acestea sunt organizate in 5 duminici.

   Cursurile din sesiunea primavara 2016 sunt:

  1. ACTORIE – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu si Asist. univ. dr. Mihai Bratila
  2. ACTORIE PENTRU TINERI (12 – 18 ANI). WORKSHOP INTENSIV – Lect. univ. dr. Dana Rotaru
  3. MARI REGIZORI SI POETICILE LOR FILMICE – Prof.univ.dr. Laurentiu Damian
  4. EDUCATIA SI EXPRESIA VORBIRII. TEHNICI DE COMUNICARE – Lect. univ. dr. Viorica Vatamanu
  5. ACTORIE DE FILM – Lect. univ. dr. Florin Kevorkian
  6. SCENOGRAFIA SI ARTA COSTUMULUI – Conf. univ. dr. Adriana Raicu
  7. DANS CONTEMPORAN SI EXPRESIVITATE CORPORALA – Lect. univ. dr. Lorette Enache
  8. FOTOGRAFIE SI ELEMENTE DE LIMBAJ VIZUAL – Lect. univ. dr. Dragos Popescu
  9. PRELUCRAREA FOTOGRAFIEI DIGITALE – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu
  10. DEZVOLTAREA INTELIGENTEI EMOTIONALE PRIN TEHNICI TEATRALE – drd. UNATC si masterand in Psihoterapie Beatrice Meda

   La finalul cursului fiecare participant va obtine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

   Scoala de Duminica este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de varsta, indiferent de pregatirea profesionala, girat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ’’I.L.Caragiale’’, ce ofera un cadru profesionist de pregatire teoretica si practica celor care vor sa dobandeasca notiuni elementare si practici avansate in domenii in care, astazi, se investeste extrem de putin in invatamantul romanesc.

   Soala de Duminica isi propune sa implementeze un model educational bazat pe cateva notiuni de baza: accesul la cultura si la notiuni fundamentale din domeniile de referinta teatru si film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informatiilor de specialitate si formarea unui mod de a gandi teatral si cinematografic.
Mai multe detalii despre structura fiecarui curs, taxe de participare, reduceri si descrierea temelor pentru cele 5 intalniri, puteti gasi pe site-ul nostru. Inscrierile se fac pana pe data de 2 aprilie, trimitand pe adresa de mail scoaladeduminica@yahoo.com o copie dupa CI si optiunea pentru cursul ales sau la sediul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L.Caragiale” la Rectorat (etajul 1), de luni pana vineri, intre orele 11:00 si 16:00 (acte necesare: copie carte de identitate).

   Persoane de contact: Beatrice Meda, Tel.: 0726239797;  Gaurean Rodica, Tel.: 0722515100.

   Site oficial: www.unatc.ro/scoaladeduminica/index.php

   E-mail: scoaladeduminica@yahoo.com

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Calendar cultural

august, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X