Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

cronica de teatru

Trupa teatrului independent In Culise – o revelatie. Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

   Saptamana aceasta, intre 22 si 28 septembrie, se desfasoara evenimentul “Bucharest Comedy Week 2014”. Tot rasfoind programul evenimentului pentru ziua  de 25 septembrie, am dat de spectacolul Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu.

imagineaza-ti ca esti Dumnezeu - in culise

   Recunosc ca nu m-am indreptat catre spectacol cu sperante foarte mari, numele actorilor nefiind printre cele consacrate, insa din primele minute ale reprezentatiei am stiut ca am facut alegerea potrivita.

   O ora si jumatate am ras in asemenea hal, incat la sfarsit aveam falcile inclestate si o mina de om binedispus la maxim. Am descoperit o trupa de actori foarte talentati, care au reusit sa transmita mesajul dorit cu o naturalete la care multi actori tanjesc (sau macar ar trebui sa tanjeasca). E adevarat ca au avut un imens atu, respectiv textele lui Matei Visniec, insa indiferent de calitatea acestor texte, ar fi ramas bine-mersi in umbra daca n-ar fi fost atat de bine puse in valoare de actori.

 

 

imagineaza-ti ca esti dumnezeu - in culise

Alexandru Minculescu – In Culise

 

 

   Si ca tot veni vorba de actori, sa va povestesc cate ceva despre ei: Stefan Nistor, Florin Fratila, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ionut Iftimiuc si Ioana Chelmus au avut inspiratia de a accepta oferta regizorului Cristian Bajora (coinitiatorul proiectului, alaturi de actorul Stefan Nistor, impreuna cochetand cu teatrul inca de cand erau liceeni) si de a-si uni fortele pentru a da nastere, in octombrie 2011, trupei de teatru independent “In Culise”. De asemenea, ei sunt profesori la cursurile de actorie organizate de Teen Media Academy.

   Teatrul “In Culise” se afla sub tutela Asociatiei Culturale In Culise si face parte dintr-un proiect ce-si doreste sa elimine barierele conventionale, prin introducerea de elemente nonconformiste. Astfel, spectatorii asista la spectacol intr-un spatiu intim, oferit pana de curand de Imago Pub, insa urmeaza inaugurarea unui spatiu propriu, despre care vom scrie la momentul potrivit.

 

 

imagineaza-ti ca esti Dumnezeu - in culise

Ionut Iftimiciuc si Stefan Nistor – In Culise

 

 

   Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu este primul spectacol montat in spiritul Teatrului In Culise, fiind bazat pe un colaj de teatru scurt pornind de la textele lui Matei Visniec, extrase din volumele “Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” si “Occident Express”. Spectacolul in cauza a participat la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea si a fost jucat in cadrul mai multor festivaluri independente din Bucuresti.

 

 

imagineaza-ti ca esti dumnezeu - in culise

Maria Popovici – In culise

 

 

 

imagineaza-ti ca esti dumnezeu - in culise

Florin Fratila si Maria Popovici – In Culise

 

 

   Asadar, s-a tot jucat si se joaca in continuare, ca urmare trebuie sa profitati de sansele pe care “In Culise” vi le ofera pentru a simti pe pielea dumneavoastra ce-nseamna divertismentul de calitate. Si cand spun divertisment de calitate, ma refer la un umor lipsit de vulgaritate, din pacate din ce in ce mai omniprezenta (daca mi se permite o asemenea figura de stil), care exploreaza fie slabiciunile proprii (ca in cazul chelneritei marcate de indiferenta cu care este tratata de clienti, al “bibliotecarului de pantofi” sau al polemicii pornite de la tigara “de dupa”),  fie slabiciunile unei natii (ca in cazul defilarii tarilor balcanice sau al repetitiilor pentru nunta tiganeasca ce urma a fi pusa in scena in momentul in care un anume tren luxos va fi intrat in Balcani), fie ale unor categorii de oameni deja etichetati ca facand parte din “patura de jos” a societatii ( cazul puscariasului ajuns la mana politistului narod, dar autoritar sau al manelistului ce traieste la Paris si se imprieteneste cu un american ecologist).

imagineaza-ti ca esti dumnezeu - in culise

   Asa incantata am fost, ca as putea continua sa dau detalii peste detalii, insa vreau sa descoperiti singuri mesajul din spatele fiecarei scenete. In speranta ca v-am atatat cat de cat curiozitatea, promit sa revin cu detalii despre lansarea noului spatiu in care se va desfasura Teatrul “In Culise”.

Discutii pe Facebook

Pentru ca lucrez in domeniul juridic, un domeniu mult prea pragmatic pentru firea mea romantica, evadez cat de des pot in lumea artelor: citesc neaparat inainte de culcare, ador cinematografia non-hollywoodiana si fotografiez secvente de frumos. In lumea pianului evadez prea rar, din pacate, pianul ramanand in casa parinteasca, dar muzica ma insoteste non-stop. Sufletul mi-e ca o carte deschisa, dar scrisa codificat, cu coperte frumoase si scriitura melodioasa.

Post a Comment

You don't have permission to register