Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

cronica de teatru

Premiera în pasi de tango la Teatrul National Timisoara

   Sâmbata, 20 septembrie, a avut loc la Teatrul National „Mihai Eminescu din Timisoara” premiera spectacolului Maria de Buenos Aires, pe muzica  lui Astor Piazzolla si textul lui Horacio Ferrer.

   Primul spectacol muzical semnat de regizoarea Ada Lupu, Maria de Buenos Aires construieste o lume plina de energie si senzualitate, o lume a amintirilor si a proiectiilor dintr-o clipa de viata, o lume a înlantuirii cuvintelor cu muzica si cu dansul prin dragoste, în povestea unui alt Orfeu care îsi inventeaza o Euridice.

Maria de Buenos Aires

   Maria de Buenos Aires, probabil cea mai spectaculoasa lucrare a celebrului compozitor Astor Piazzolla, realizata împreuna cu poetul si libretistul uruguayan Horacio Ferrer, reformuleaza în acorduri de tango argentinian, cuvântul si gestul în maturitatea emotionala a omului de astazi. Acestea, împreuna, transforma spatiul si timpul într-o constructie creata din emotii si din imaginatie, comprimându-le într-un prezent continuu, nemediat, un prezent profund subiectiv. Si, înainte de toate, ne ofera o poveste care apartine fiecaruia dintre noi.

„E un spectacol la care trebuie venit cu iubitul / iubita de mâna. Ce poate fi mai frumos decât emotia? Este important sa ne oferim ocazia de a cunoaste viata cu toate simturile, de a ne emotiona, de a gasi într-o poveste acele lucruri care pot duce mai departe propria noastra poveste”, spune Ada Lupu.

   Distributia îi reuneste pe actorii Sânziana Tarta, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Craescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncraian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lazarescu si Adrian Cozan, carora li se alatura dansatorii Cristina Daju si Silviu Gusat.

   Unul dintre cele mai reputate banduri de tango argentinian al ultimilor ani, Nuevo Tango Quintet, format din  Alin Stoianovici (acordeon), Roxana Yvonne Cosereanu (pian), Lucian Petrila (vioara), Ionut Dorobantu (chitara), sustine coloana sonora a spectacolului. Acestora li se alatura muzicienii Gianluca Vanzelli (flaut), Carmen Paulescu (vioara), Iuliana Ambarus (viola), Andrei Saramet (violoncel), Andrei Voica (vibrafon, xilofon), Csaba Santa (contrabas), Radu Alexandru Pieloiu (percutie).

Maria de Buenos Aires

   Directia muzicala a spectacolului este semnata de Alin Stoianovici si Nuevo Tango Quintet. Coregrafia îi apartine lui Razvan Mazilu. Scenografia poarta amprenta Alinei Latan (costume), Zsolt Fehervári (spatiul scenografic) si Lucian Moga (light design).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register