Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

cronica de teatru

Maria de Buenos Aires – cronica de teatru

Iubirea este, în esenta ei, Creatie. Creatia este, în esenta ei, Poveste. Iar povestea este, în esenta ei, Viata.

Pe scurt, 5 idei despre Maria de Buenos Aires:

Spectacolul Maria de Buenos Aires apartine gazdelor, adica Teatrului National din Timisoara. Spectatorii au avut un aflux mare din 3 motive: timisorenii voiau sa vada spectacolul, neinteresati ca e in festival sau in afara lui, oaspetii vor sa vada ce le-a placut atat de mult timisorenilor, iar afluenta de public atrage, dupa sine, niste spectatori care vor sa vada chestii comerciale. S-a dus cineva, in fata mea, sa intrebe daca mai sunt bilete. Erau epuizate. Apoi se intoarce catre prietena sa: E clar, la asta trebuie sa mergem. Mergem dupa festival. Eu as numi MERSUL CU TURMA, dar intr-un fel e bine: merg, totusi, la teatru, nu se uita la Maruta.

Din punctul meu de vedere, cel mai bun spectacol vazut la festival. Incarcatura emotionala, spectacol in sensul literar al cuvantului, voci superbe, prezente scenice extrem de placute ochiului. Totul la superlativ. Nimic nu a fost sub nivelul de superb.

S-a jucat la Sala 2 a Teatrului, unde locurile erau la masa. Unii s-au ridicat in picioare sa danseze (vreo 2 cupluri), altii au fost luati de actori pe scena. Sa participe In mod direct la magia spectacolului.

Nu am vazut multe musicaluri la viata mea. Pot afirma ca e cel mai bun, insa nu stiu cat de relevant este acest lucru. Ce este, insa, relevant, este ca Maria de Buenos Aires este tipul de spectacol care te face sa-ti doresti sa vezi mai multe musicaluri.

Un singur amendament sa-I zicem negativ as avea de facut: nu stiu cat au inteles din spectacol cei care au avut casti in urechi. Da, strainii au avut casti cu traducere in engleza. Nu stiu cine a tradus si cum, m-a tentat, de curiozitate, sa iau si eu o pereche sa aud. Nu stiu dac-au fost traduse si cantecele sau doar replicile dintre momentele musicale. Nu stiu. Cert este ca un musical este EXTREM de greu de tradus. EXTREM de greu.

   Mergeti sa vedeti spectacolul Maria de Buenos Aires. Despre opera originala puteti citi pe Wikipedia.

Emil Calinescu

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Post a Comment

You don't have permission to register