Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

cronica de teatru

Cinci idei despre Organic – cronica de teatru

   Organic: un spectacol bucurestean, al noii generatii (chiar asa se si numeste proiectul TNB, 9G), pus in scena si la Timisoara. Semnalizez articolul scris imediat dupa prima vizionare, din Bucuresti, acum axandu-ma doar pe ce am observant acum, la a doua vedere:

Prima oara m-am concentrate pe poveste. Povestea e buna, cu suspans, te tine cu sufletul la gura, este o poveste desprinsa, parca, din filmele americane. Acum, insa, m-am putut concentra pe alte aspecte. Apoi m-am concentrate pe actori. Acestia mi s-au parut ca au jucat MULT mai bine. Nu-mi dau seama de ce: fie e doar o impresie, eu acum concentrandu-ma mai mult pe jocul lor, fie e vorba ca s-au perfectionat dupa mai multe reprezentatii (atunci mersesem la premiera), fie s-au concentrat mai bine fiind vorba de un festival (ori, cine stie, cladirea Operei te face sa te concentrezi mai mult). Daca i-as putea intreba ceva, i-as pune sa-mi raspunda la aceasta dilema. Daca dilema poate fi rezolvata.

Sala 2 a Teatrului National din Timisoara s-a dovedit a fi neincapatoare. E o sala mica, asemanatoare salii mici de la TNB, unde am vazut eu spectacolul. Nu stiu ce sa zic despre public, dar sala m-a facut sa ma simt ca la Bucuresti. Nu c-ar fi un lucru rau.

Am putut fi atent mai mult la décor si la inserturile muzicale. Prima oara vazusem decorul din Organic in fuga, concentrandu-ma, poate prea mult, pe poveste. Interesant, mai ales spre final.

Despre Organic mai gasiti un articol la Ileana Andrei si un interviu pe Liternet.

   Organic poate fi vazut la TNB, in cadrul 9G, dar s-ar putea sa mai intre si-n cateva festivaluri. Mergeti sa-l vedeti, este unul dintre spectacolele tinerei generatii de care veti fi placut surprinsi.

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Post a Comment

You don't have permission to register