Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Whiplash cronica de film Oscar 2015

OSCAR 2015: Whiplash

Whiplash. Sau sacrificii pentru a ajunge la excelenta

   Un film tensionat si emotionant, cu un crescendo pana la ultima secunda.

   Doi actori care, realmente, isi dau sufletul in rolurile lor, pentru acest film.

   Andrew (Miles Teller) – studentul la Conservator si Fletcher (J.K.Simmons) – profesorul sau sunt absolut spectaculosi in continua lor confruntare din Whiplash.

   Tanarul regizor Damien Chazelle exceleaza in a ne infatisa chinul artistic, pretul ambitiei si relatia contorsionata dintre profesor si student, ajunsa la marginea iadului.

   J.K.Simmons e fantastic in rolul mentorului machiavelic care baga spaima in studentii selectati cu exigenta. Cu accese de furie si un vocabular mizerabil presarat adesea cu insulte homofobe, profesorul vrea perfectiune si taie in carne vie daca n-o obtine.

Whiplash - recenzii filme

Oscar 2015: Whiplash

   Vizavi de el, studentul se antreneaza zi si noapte exersand la baterie, isi sacrifica viata personala, inghite umilinte si infrangeri, suporta ghinioane, pana cand sudoarea fruntii se amesteca cu sangele degetelor pe toba tocita de bete.

   Sunt cateva scene uimitoare si ma intreb daca in felul asta se atinge performanta in orice domeniu…Ultima jumatate de ora a filmului poate tine in tensiune chiar si pe cel mai pasiv spectator.

   Si pentru ca nimic nu este perfect, si pentru ca Whiplash merita un Oscar chiar daca nu este un film perfect, dupa lansarea filmului analisti si chitibusarii au gasit doua imperfectiuni scenice, asa-zisele “gafe”, greu de evitat la orice filmare.

  1. Cand Fletcher arunca cu scaunul in Neyman, in primul cadru chitaristul se afla in spatele lui Neyman. In al doilea cadru, chitaristul lipseste. A fost probabil indepartat pentru a nu fi lovit accidental.
  1. La prima intalnire dintre Andrew si professor, Andrew repeat intr-o sala, iar profesorul intra sa vada cine bate la tobe. Fletcher isi pune sacoul in cuier, apoi pleaca. Andrew ridica privirea spre usa, iar in cadru nu exista nici un sacou pe cuier. La urmatorul cadru Fletcher se intoarce cu replica “mi-am uitat jacheta” si in acest cadru reapare haina.

[sursa]

   Oricum, amanunte lipsite de importanta raportate la excelenta interpretare a actorilor.

   Cred ca Whiplash este un film de Oscar. Este nominalizat la sase categorii si sper sa nu fie dat la o parte pentru The Grand Budapest Hotel, ca ar fi chiar penibil…

Discutii pe Facebook
nemira.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register