Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

The Theory of Everything recenzie film Oscar 2015

OSCAR 2015: The Theory of Everything

   Pare-se ca anul acesta la Oscar au avut mare trecere geniile si biografiile lor. Unde-s robocopii, mafiotii, dinozaurii, astronautii, SF-urile sau povestile fantastice din alti ani?!

   Din cele 8 filme nominalizate ca fiind cele mai bune, 5 ne prezinta biografia unor personalitati exceptionale (aproape) contemporane cu noi. Alan Turing, Chris Kyle, Martin Luther King,  Andrew din Whiplash, iar in The theory of everything aflam despre viata lui Stephen Hawking – un geniu al fizicii. Cu toate ca la 21 de ani – lovit de o boala incurabila – i s-a spus ca mai are de trait doar 2 ani, el traieste si azi, in varsta de 72 de ani, la Oxford (http://ro.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking).

   Filmul este ecranizarea unui roman scris de sotia lui, “Calatorind la infinit” – Jane Wild, si dezvaluie viata lor impreuna de-a lungul a peste  25 de ani. Grava infirmitate a lui Hawking nu l-a impiedicat sa studieze, sa devina un om de stiinta celebru, scriitor, sot si tata a 3 copii. Nu l-a impiedicat nici sa divorteze dupa 25 de ani de Jane si apoi sa se recasatoreasca.

The Theory of Everything Oscar 2015 recenzie de film

   Filmul uimeste prin poveste. Devotamentului sotiei, zi de zi, constituie pilonul principal al filmului, iar in jurul lui graviteaza prietenii, familia si opera lui Hawking. Nu e un film despre stiinta, ci unul despre daruire, sacrificiu, loialitate si iubire. Prima parte a peliculei mi s-a parut mai “plina” in actiune, pe cand a doua parte e cam lenta. In schimb, jocul celor doi actori principali este excellent, merita urmariti.

   Ce mi-a placut: asemanarea incredibila, fizica si interpretativa, intre actorul  Eddie Redmayne si Stephen Hawking real.

   Ce nu mi-a placut: de-a lungul intregului film care evoca un sfert de secol din viata lor, sotia Jane (Felicity Jones) ramane neschimbata. Sa ai grija de un sot infirm, sa faci si sa cresti singura 3 copii in timp ce-ti continui cariera si sa-ti pastrezi infatisarea feciorelnica, cred ca e un pic cam dificil.

   The theory of everything a avut 4 nominalizari la Oscar 2015: pentru cel mai bun film, cele mai bune roluri principale – feminin si masculin si pentru cel mai bun scenariu adaptat. Eddie Redmayne – 33 de ani a castigat statueta aurie pentru “cel mai bun actor in rol principal” si a meritat-o din plin!

Discutii pe Facebook
libris.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register