Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

The Grand Budapest Hotel Oscar 2015 cronica de film

Oscar 2015: The Grand Budapest Hotel

   Sau hai sa ne fortam sa radem…

   Noua nominalizari la Oscar?! E clar, nu-s destul de culta pentru a aprecia arta cinematografica. Si nici suficient de snoaba sa consider acest film o minunatie.

   Povestea incepe in 1985 si te duce in alta poveste, care se duce in alta poveste pana prin 1930. Pana aici nimic rau, numai ca toata atmosfera e ciudata. Decoruri suprarealiste pe alocuri, personaje mult prea pedante, iar dialogul e repetitiv, cateodata fortat.

   Cred ca e o incercare de parodie, insa ramane la faza de incercare. Se da drept comedie, dar abia am schitat cateva zambete…Probabil ca e un fel de farsa, o ironie cu mai multe adrese.

The Grand Budapest Hotel - cronica de film

   The Grand Budapest Hotel analizat cadru cu cadru nici nu pare a fi un film. Aduce mai degraba cu teatru – pe alocuri, chiar cu un teatru de papusi – ca décor, si chiar ca joc actoricesc. Unele personaje par miscate de niste fire invizibile. In unele momente de plictiseala mi-as fi dorit sa apara papusile Muppets sa agite un pic atmosfera exagerat de apretata.

   Nici povestea nu-i prea interesanta. Sau, cine stie, daca ar fi fost etalata in alti parametri poate m-ar fi atras mai mult. Avem un administrator de hotel, un tablou mostenit, furat si cautat, un destoinic si loial lobby-boy (ulterior devenit mai mult de-atat), o gramada de secrete, un soi de complot…

   O singura replica mi-a placut, memorabila:

   „Exista inca sclipiri slabe ale civilizatiei ramase in acest abator barbar, care a fost odata cunoscut sub numele de umanitate”. In rest, un dialog plictisitor si deseori absurd.

   The Grand Budapest Hotel imi pare un film excentric si bizar, care a adunat actori importanti fara a le da importanta cuvenita. Tot filmul mi s-a parut a fi un fel de “Stan si Bran” din care lipsesc Stan si Bran.

   Daca acest film va castiga premiul Oscar pentru “cel mai bun film”, e clar! Nu-s destul de culta pentru a aprecia arta cinematografica.

Discutii pe Facebook
libris.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register