Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Boyhood 2015 cronica de film Oscar

Oscar 2015: Boyhood. Un film in timp real.

   Mai mult decat filmul in sine, m-a impresionat povestea filmarii lui.

   Cu o seara inaintea premierei, cand toate biletele erau vandute, regizorul filmului, Richard Linklater, a fost solicitat intr-un interviu sa-si spuna parerea:

   “Nu stiu ce sa spun despre Boyhood, decat ca l-am inceput in urma cu 4.207 zile si ca aceeasi distributie joaca aceleasi roluri.”

   Asta este cu adevarat uimitor! Filmul Boyhood descrie 12 ani din copilaria si adolescenta unui baiat si s-a filmat exact in acest interval de timp.

   Ca intr-un reality-show artistic, vedem pe parcursul a 165 de minute cum actorii cresc/se maturizeaza/imbatranesc in decursul a 12 ani. La inceputul filmarilor, Mason (Ellar Coltrane) are 6 ani si literalmente vedem cum creste pe ecran in fata ochilor nostril, pana implineste 18 ani. Aceeasi evolutie o vedem si la sora sa Samantha – Lorelei Linklater, fiica regizorului in real. Si impreuna cu Ethan Hawke si Patricia Arquette (parintii lor in film) fac niste roluri excelente.

Boyhood - recenzie de film

Boyhood – Mason, 6 ani


Boyhood - recenzii de film

Boyhood – Mason, 18 ani

   Povestea unui copil obisnuit, dintr-o familie obisnuita. Parinti divortati, tata ocazional, mama care se lupta zilnic cu problemele existentei, pretendenti de-ai ei care – ca intotdeauna – mai mult incurca viata familiei decat s-o simplifice.

   Structura narativa este simpla, insa partea interesanta a filmului o gasim in dezvoltarea caracterului si personalitatii lui Mason, cu pasiunile, nelinistile, cautarile lui. Vedem la Mason si la familia sa toate problemele reale care au marcat societatea in ultimii 12 ani.

   Cu toate ca Boyhood nu este un film spectaculos (in sensul strict al cuvantului), ramane un film interesant de vazut. Este unul dintre putinele filme in care nu avem o intriga debordanta si un happy-end hollywoodian. Si nici nu ne prezinta o felie de viata ingusta in afara careia spectatorul habar n-are ce s-a intamplat sau se va intampla cu personajele. Boyhood are menirea sa ne arate evolutia unei familii cu bune si rele, fara machiaj.

   Filmul are sase nominalizari la Oscar 2015 si eu sper sa obtina macar o statueta. Pentru munca de 12 ani a intregii echipe, ar merita!

Discutii pe Facebook
libris.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register