Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Gone Girl (2014), regizor David Fincher

Gone Girl (2014), regizor David Fincher

Gone Girl sau in pat cu psihopatul…

   Un film excelent! Cel putin asa mi s-a parut mie. Poate ca nu este o capodopera artistica, insa scenariul, ideea, mi s-au parut diferite de majoritatea productiilor hollywoodiene.

   Un film lung, de doua ore si jumatate, pe parcursul caruia nu te plictisesti nici o secunda. Pentru ca schimbarile de situatie, surprizele, noutatile si ciudateniile abunda. Cand tocmai banuiai firul actiunii, pac! apare ceva ce-ti schimba perspectivele.

   Aparuta in 2014, pelicula ne aduce actori consacrati: Ben Affleck si Rosamund Pike si este realizata de celebrul David Fincher care a “pastorit” si The social Network – blagoslovit cu Oscar, excelentul The curious case of Benjamin Button si serialul House of cards.

Gone Girl (2014), regizor David Fincher

Regizorul David Fincher I sursa foto: theguardian.com

   Gone Girl este cotat pe IMDB cu 8,3 si e o nota foarte buna, avand in vedere ca nu prea am vazut note peste 8,5-9.

   Nu-l povestesc, pentru ca filmul trebuie vazut, nu citit. Dar veti gasi in el mister, drama, thriller, actiune. Fara impuscaturi! Dar cu destule momente psihologice pe alocuri greu de digerat in viteza actiunii. Veti vedea cat de usor unii oameni reusesc sa manipuleze televiziunea si cum televiziunea (in mod traditional) reuseste apoi sa manipuleze multi oameni. Cum ceea ce se vede este fals, iar ceea ce nu se vede este odios. Cum o fata cu aspect de inger isi premediteaza viata, zi de zi, luna de luna si cum demonul din ea ii pacaleste pe toti, fara scrupule. Cum din inocent devii un paria, daca cineva isi pune in cap sa-ti distruga viata, si cum iubirea se poate transforma in teroare. Si asta doar pentru ca ai picat in dizgratia unui psihopat.

   Gone Girl este unul dintre rarele filme in care finalul nu-i previzibil si nici prea happy. Daca de cele mai multe ori, noi, spectatorii sentimentali, gandim la final “bine ca au ramas impreuna”, ei bine, la acest film, gandul final este “ce groaznic ca…”.

Gone Girl (2014), regizor David Fincher

Gone Girl, Ben Affleck si Rosamund Pike I sursa foto: momandmore.com

Discutii pe Facebook

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register