Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Cheap Thrills cronica de film

CHEAP THRILLS – Senzatii ieftine pe scara degradarii

   O sa încep prin a-ti pune o întrebare tie, cititorule: Câte compromisuri esti dispus sa faci pentru a obtine banii de care ai nevoie? Sunt sigura ca îti trec prin minte cele pe care le-ai facut deja, dar filmul despre care îti voi povesti mai jos o sa-ti rastoarne toate topurile de concesii pe care un om le poate face pentru bani. Cheap Thrills (sau românescul ”Senzatii ieftine”) este o comedie neagra absolut ravasitoare – pentru ca nu poti sa ramâi indiferent dupa ce ai vazut acest film.

Cheap Thrills - cronica de film

   Atunci când nu mai stii ce filme sa mai vezi ajungi sa faci descoperiri surprinzatoare – Cheap Thrills (2013) este filmul care marcheaza debutul regizoral al lui E.L. Katz. Problema banilor este cea care declanseaza un sir de întâmplari absolut incredibile, dar atât de bine jucate! Personajul central al povestii este Craig (Pat Healy) – un mecanic auto, care se trezeste într-o zi fara slujba, fara bani, fara casa si cu o familie de întretinut. Acesta se întâlneste într-un bar cu un vechi coleg de liceu (Vince – Ethan Embry), un recuperator aflat în ilegalitate. Senzatiile ieftine încep odata cu aparitia unui cuplu excentric – Colin (David Koechner) si Violet (Sara Paxton), doi bogatasi care ajung sa se distreze pe seama celor doi barbati pusi în situatia de a câstiga foarte multi bani prin savârsirea unor fapte grotesti.

Cheap Thrills - cronica de film

   Desi scenariul pare uneori dus la extrem, filmul este foarte bine jucat si trebuie sa ai un stomac puternic pentru a rezista la anumite scene (de exemplu – amputarea unui deget).  Scenaristii David Chirchirillo si Trent Haaga reusesc sa dozeze foarte bine informatiile despre cele patru personaje si sa-i faca pe privitori sa empatizeze si sa îi critice în acelasi timp: victimele sunt simpatice si amuzante câteodata, dar lipsite de demnitate, iar agresorii sunt plini de carisma, dar înspaimântatori. O sa te amuzi, însa amar – pentru ca vei simti durerea fizica a personajelor si te va impresiona infamia pe care o pot dobândi – unii în cautarea distractiei, iar altii pentru bani.

Cheap Thrills - cronica de film

   Mi-a placut foarte mult tematica – într-o societate aflata într-o fuga perpetuua dupa lucruri materiale, un astfel de film pare sa te opreasca putin pe loc si sa te faca sa te gândesi mai bine la oamenii si actiunile din jurul tau. Cheap Thrills descrie o realitatea urâta, bolnava, dura si nemiloasa, dar este palma peste fata de care au nevoie cei care au început sa urce pe scara degradarii. Daca o faci numai pentru bani, ce sens are?

_______________________________________

Cheap Thrills (2013)

Regizor: E. L. Katz

Scenaristi: David Chirchirillo, Trent Haaga

Stars: Pat Healy, Ethan Embry, Sara Paxton, David Koechner

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Scriu cu dragoste despre imagini sau pictez cuvinte puternice. Caut ?ntelesuri ascunse si ma pierd ?n detalii. Port un suflet vechi, dar nu mi-as dori unul nou.

Post a Comment

You don't have permission to register